Burnout mămicesc? Încearcă și vitamina B 12 Vital

0
vitamina B 12 Vital te ajuta

Construiesc un castel de nisip cu fiica mea. Mai ridic ochii către muntele Athos. Mai privesc turcoazul apei. Râdem de castelul care se tot dărâmă. Sunt prezentă în viața mea. Și relaxată. Mă gândesc la cât de greu mi-a fost în ultimul timp. Cum m-am lăsat copleșită de toate și cum am ajuns în starea de burnout, un fel de cumul de burnout profesional și mămicesc. Cu doar câteva săptămâni în urmă, am avut o cădere de energie de toată frumusețea. Știți pozele alea haioase cu profesorii aranjați impecabil la începutul școlii și, apoi, total ciufuliți la finalul anului? Ei, cam așa am fost eu în ultima lună de școală. Răvășită. Munca cu copiii, pregătirile și emoțiile examenului de Evaluare Națională, al doilea job cu proiectele de copywriting, viața de mamă cu doi copii, toate m-au copleșit. Ziua începea devreme cu pregătirile celor doi copii să meargă la grădiniță, cu „fițele” și tantrumurile lor, astfel încât eram deja obosită când ieșeam pe ușă. Seara, ritualul de adormit copiii se prelungea și, uneori, dura și două ore. Mă storcea de energie de nu mai aveam putere să fac nimic când ieșeam din camera lor. Apoi trezirile noctune ale copiilor (da, încă se mai trezesc pentru apă, baie, să se mute în patul meu). În plus, au fost și emoțiile unui sfârșit de ciclu și gândul că fiul meu începe școala în toamnă. Știu, nu pare mare lucru, dar pe mine emoțiile acestea m-au cam copleșit.

Mi-am tot adunat puterile până am ajuns la fundul sacului cu resurse. Stare de epuizare, de sfârșeală continuă, somn fragmentat… Vă sună cunoscut ? Cu toate listele mele, tot nu reușeam să țin minte tot ce trebuia să fac.

Am ajuns în așa hal de scursă de energie, că într-o zi nu am mai putut să intru la oră. Mă simțeam foarte rău fizic. Atunci, o colegă mi-a oferit o vitamină. Am luat-o și am reușit să îmi duc la bun sfârșit orele de la școală. Nu mai luasem demult vitamine. Obișnuiam să iau în trecut, în contexte de muncă intelectuală intensă, când mă pregăteam pentru examene. Acum nu prea sunt eu mare fan suplimente alimentare, prefer hrana sănătoasă. Dar cum nu îmi permit timpul și creativitatea să găsesc mereu soluții de alimentație care să îmi asigure tot necesarul de vitamine, am zis că de ce nu ? A venit momentul să caut și eu niște vitamine, care să vină în completarea meniului zilnic. Am pus mâna pe telefon și mi-am sunat medicul. I-am cerut să îmi dea o trimitere să îmi fac niște analize și am rugat-o să îmi recomande niște vitamine.

Ce este vitamina B 12 Vital?

Am aflat astfel că am o deficiență de vitamina B 12, una dintre vitaminele esențiale pentru organism, și că aceasta ar fi soluția pentru senzația de extenuare, pentru oboseala inexplicabilă și pentru îmbunătățirea calității somnului. Mi-a recomandat B 12 Vital, o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Consumul de B12 Vital asigură necesarul zilnic de vitamina B12 care furnizează suficientă energie atât pentru eforturile fizice cât și pentru cele intelectuale.

Când am auzit că alungă și stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi, mi-am zis că trebuie să încerc și eu vitamina minune.

Producătorul vitaminei B12 Vital este WÖRWAG Pharma, o companie germană activă pe plan internațional, cu valorile unei afaceri de familie și cu un renume foarte bun construit de-a lungul timpului. Produsul B12 ANKERMANN Vital se găsește în principalele lanțuri de farmacii din București și din țară.

La ce ajută B 12 Vital

Desigur că acest produs nu face singur minuni și că este necesar un stil de viață sănătos, cu ore de somn suficiente, cu un meniu echilibrat și sănătos, cu sport. Dificil de bifat pentru o mamă, nu? Organismul ne transmite mereu semnale că ceva nu funcționează bine, așa că trebuie să îl ascultăm și să îl ajutăm să funcționeze bine. Dincolo de alimentația variată, m-am convins acum că și aportul de vitamina B 12 Vital își are rolul său, care nu ar trebui neglijat :

  • funcționarea normală a sistemului nervos
  • menținerea sănătății psihice
  • metabolismul energetic normal
  • reducerea oboselii și extenuării.

Cui se recomandă?

Eu aș recomanda vitamina B 12 Vital în primul rând mamelor, acele ființe supranaturale, cu mii de brațe, care jonglează între copii, muncă și casă. Acele mame care, chiar dacă gestionează cu brio situații critice și creează tot felul de strategii, ajung, uneori, în situația de burnout. Nici mamele care sunt, încă, în concediu de creștere copil, nu ar trebui să neglijeze acest aspect. Trezirile nocturne, somnul fragmentat și grija pentru copil și casă poate fi epuizantă. Există cazuri speciale în care este nevoie de un consum suplimentar de vitamina B12 Vital, cum ar fi cazul gravidelor.  Dar nu numai mamele sau viitoarele mame au nevoie de vitamina B 12 Vital. De asemenea, este recomandată pentru persoanele în vârstă, pentru persoanele vegetariene sau vegane, pentru cei care muncesc mult, cei care suferă de indispoziții emoționale sau de tulburări de somn.

Dar cel mai bine este când te documentezi singur, așa că vă las aici linkul să vă convingeți dacă aveți nevoie sau nu de un supliment de vitamine. Oricât de eroine am fi, uneori este indicat să mai cerem și ajutorul… chiar și de la niște vitamine !

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Sursă foto: Depositphotos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.