„Fițe” la haine la 3 ani. Vă sunt cunoscute?

1

La început a fost fiu-meu. El nu a acordat niciodată o importanță sporită hainelor. Pe el l-am îmbrăcat mereu cu ce am vrut. Rar a mai vrut și el „bluza asta de armată” sau „pantalonii ăia cu McQuin”. E drept că a mai vrut să plece la grădiniță în costum de Spider-Man. Iar în multe dimineți nu a vrut să plece deloc, așa că a refuzat să se mai îmbrace…Până la urmă, cu negocieri, tot am scos-o la capăt.

Apoi a apărut fiică-mea. Și așa am aflat sensul cuvântului „fiță” la haine. Ea vrea să fie Sirenă…Îi place rozul, nu suportă albastrul. Cică e de băieți. Nu știu cine o fi învățat-o, că la noi în casă nu există culori de fete și culori de băieți. Și, în general, nu există stereotipii sexiste. Iar albastrul este culoarea mea preferată… În fine, încă nu putea să vorbească bine, dar se putea cățăra pe scăunel să își ia din dulap rochițe, fustițe etc. Nici pijamaua normală nu e bună. Trebuie să doarmă în bluză roz, bluză cu sclipici, bluza cu „Delsa” (a se citi Elsa).  Vrea să vadă un anumit tricou, așa că trebuie să îl ia peste bluză. Desigur, nu peste oricare bluză. Iar chiloții, dacă nu știați, ei bine, trebuie și ei asortați cu celelalte haine…Bine că măcar regula asta nu și-o amintește zilnic. Despre ciorapi ce să vă spun? Că nu merg ștrampii normali. Decât ăia cu fir mai subțire și mai mătăsoși. Nici nu știam că există așa ciorapi pentru fetițe așa de mici. Dar se pare că trebuie să mă pun la curent cu tendințele în modă și să recuperez cei 39 de ani de ignoranță în acest domeniu.

La grădiniță trebuie să ia rochie. Musai roșie. Nu contează că afară sunt grade cu minus. Și peste tragem o salopetă. Așa a fost și săptămâna trecută. După ce abia am convins-o să nu ia o rochie de vară și cu vreo 3 numere mai mare (nu știu de unde a scos-o), nu a vrut să plece fără ochelari de soare. Că cică îi intră zăpada în ochi.

Așa e cu divele astea…Afară fulguiește, sunt probabil 0 grade, dar ochelarii de soare stau bine proptiți pe nasul drăguț al divei. E bine. Măcar soarele nu îi intră în ochi. Și putem merge liniștiți către grădiniță.

Sursă foto: www.pexel.com

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.