Cărți în limba maghiară pentru copii

0

Niciun cadou fără o carte! Aceasta este perioada anului în care cumpăr cele mai multe cărți pentru copiii mei și le ofer, apoi, la fiecare moment de sărbătoare. Profit de reducerile din această perioadă, dar și de apariția cărților minunate despre iarnă și despre Crăciun. Aleg fie cărți ale unor autori consacrați, fie cărți cu ilustrații spectaculoase, cărți cu mesaje profunde sau pur și simplu cărți cu subiect antrenant, care să îi captiveze pe cei mici.

Copiii mei au găsit, mereu, în ghetuțele pregătite pentru Moș Nicolae, sub brad sau pe lângă cadoul de ziua lor și câte o carte. Îmi place să le ofer cărți și să le descopăr licărirea din ochi, atunci când le deschid și încep să le răsfoiască.

Anul acesta, fiul meu învață să citească și să scrie în limba maghiară. De aceea, am hotărât să îi oferim, pe lângă cărțile în limba română, și cărți în limba maghiară pe care să exerseze și cititul.

Booklandia – o librărie bilingvă, cu cărți în limba minorităților

Cum, în această perioadă, nu pot merge prin librării și nici copiii nu mai merg la școală sau la grădiniță să putem comanda cărți împreună cu ceilalți părinți, m-am orientat către librăriile online. Așa am descoperit Booklandia, o librărie online bilingvă, din Brașov, unde poți găsi cărți în limba minorităților (maghiară, germană și slovacă). În plus, mi-am propus ca anul acesta să susțin afacerile locale și să cumpăr cadouri de sărbători de la proprietarii acestora.

Am cerut ajutorul Biancăi Medovarschi, cea care deține librăria, și ea m-a ajutat să aleg patru cărți deosebite, care să fie oferite de Moș Nicolae și de Crăciun. La Booklandia, se găsesc o mulțime de cărți și jucării educative valoroase, pe care Bianca le alege cu  pasiune și multă grijă, ca și cum ar fi pentru copilul său. În plus, cărțile au sosit frumos împachetate, gata să fie puse în cizmulițe și sub bradul de Crăciun. Cărțile comandate de la Booklandia pot fi trimise oriude în țară.

Cărți pentru copii în limba maghiară

1. 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra de Anne Ameling (Povești de 3-5-8 minute pentru Moș Crăciun și Crăciun)

carti limba maghiara

carti limba maghiara

carti limba maghiara

Ce lectură poate fi mai plăcută în perioada Adventului, în care numărăm zilele până la sosirea Crăciunului decât această carte! Timpul trece mai repede și mai plăcut când, în fiecare zi, copiii ascultă o altă poveste despre timpul magic al pregătirilor pentru Crăciun. Bătaia cu bulgări, surpriza magică din pădure sau coacerea de turtă dulce îi apropie pe copii de universul miraculos al lunii decembrie.

2. Tafiti – Utazás a világ végére Julia Boehme (Tafiti si calatoria la capatul lumii)

Oare ce se ascunde dincolo de dealul misterios din depărtare? Oare bunicul are dreptate atunci când afirmă că nu este nimic dincolo de el?  Oare nu așa începe orice aventură? Din curiozitate? Așa debutează și lunga călătorie a lui Tafiti, în care simpaticul personaj depășește toate obstacolele. Iar la finalul aventurii, Tafiti va avea și un nou prieten. Aventurile personajelor sunt însoțite de ilustrații uimitoare, realizate de Julia Ginsbach.

3.  Tafiti és Pamacs repül de Julia Boehme (Tafiti si Ciuf, purcelul zburator)

carti limba maghiara

Tafiti și prietenul său grozav, Ciuf, trec printr-o nouă aventură fabuloasă. Domnul Gogo, vulturul, îl răpește pe Tafiti. Dar Ciuf nu este doar un foarte bun prieten, ci și inventiv și curajos și pornește într-o misiune îndrăzneață de salvare, deasupra norilor din savană. Copiii descoperă puterea prieteniei și trăiesc cu sufletul la gură alături de eroii lor preferați.

4.  Zog, a sárkány de Julia Donaldson  (Zog, dragonul)

Carti limba maghiara

Povestea lui Zog, scrisă în versuri și ilustrată de Axel Scheffler, a câștigat Galaxy National Children’s Book of the Year în 2010. Ce copil nu iubește dragonii?  Dragonii ilustrați de Axel Scheffler însuflețesc imaginația copiilor și îi fac să viseze la o lume fantastică. Julia Donaldson este o autoare îndrăgită care reușește să creeze un personaj magic: Zog. El este nu numai cel mai silitor dragon din școală, dar trece și prin diferite peripeții una mai interesantă decât cealaltă.

Dacă vă interesează cărți în limba minorităților (maghiară, germană sau slovacă), dar și minunății în limba română, intrați pe Booklandia. Sigur, veți găsi ceva, pe plac!

Despre cărți pentru copii, mai puteți citi aici, aici sau aici.

Despre cărți cu tematică de Crăciun, puteți citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

About The Author