La mulți ani, Femeie!

0

– La mulți ani, Femeie! mi-a urat un băiețel, dintr-o clasă a V-a, cu toată inocența sufletului său de copil și cu toată strălucirea pe care i-am putut-o citi în ochii lui albaștri. Era cu atât mai fericit că putuse să pună în cuvintele potrivite mesajul dorit, cu cât limba română o folosea doar în interacțiunea cu mine.

Au trecut mulți ani de atunci, dar vocea lui îmi răsună în urechi de parcă s-ar fi întâmplat de curând. Am deschis ușa clasei și urarea lui a umplut toată sala. A fost cea mai frumoasă și sinceră urare pe care am primit-o vreodată de la un copil.

În fiecare 8 Martie îmi amintesc urarea lui. Și sunt fericită, pentru toate darurile pe care le-am primit de la viață. Pentru că azi celebrăm feminitatea, puterea și gingășia. Pentru că o Femeie ascunde resurse nebănuite.

De când sunt mamă, privesc Femeia cu și mai mult respect, pentru că știu câte poate duce. Așa că dragă Femeie, știu cât de zbați să armonizezi toate rolurile pe care le ai. Vreau să îți spun, dragă Femeie, cu unul, doi, trei sau mai mulți copii, singură sau într-o relație, cu ajutor sau fără, cu carieră sau casnică, că ești minunată! Că trebuie să te iubești și să ai grijă de tine! Că meriți să fii fericită și să îți urmezi visul!

Știu că ești obosită, că poate nu ai dormit de cine știe câte nopți. Cine le mai numără?! Că uiți să te aranjezi, că arunci pe tine ce ai la îndemână și că ajungi deja obosită afară după ce ai pregătit copiii. Că renunți la o ieșire cu fetele pentru că ăla micu’ nu se culcă fără tine. Și că de multe ori ți-e frică să te ridici din pat să nu se trezească și să o iei de la capăt. Că nu mergi la sală sau să îți satisfaci un hobby pentru că trebuie să duci copiii la diferite ateliere. Că își petreci zile și nopți ștergând muci, alinând copii, dând medicamente și târându-te în patru labe în timp ce imiți vreun personaj drag al copilului sau luptându-te cu dinozauri imaginari. Știu că ai brațele mereu pline de câte un copil și că nu există colțișor în casă unde să nu te găsească năzdrăvanii.

Așa că, dragă Femeie, astăzi fă ceva pentru tine! Indiferent dacă ești acasă cu copiii sau dacă pleci la muncă, îmbracă-te în cele mai frumoase haine, aplică-ți crema cea mai scumpă și parfumul de sărbătoare… Uită-te în oglindă, admiră-te și spune-ți vorbe frumoase! Chiar dacă duci copiii în parc, simte-te Femeie. Cumpără-ți ceva pentru sufletul tău sau ieși la o cafea bună într-un loc frumos. Chiar dacă ești și cu copilul. Adu puțină culoare în viață! Nu contează ce alegi să faci, important este să te simți ca o Zeiță! La mulți ani, Femeie!

Vă reamintesc că, în cadrul Provocării de vineri, vă invit, dragi mămici, să faceți ceva pentru voi, pentru a vă îmbunătăți viața, relația cu copiii sau cu partenerul. Este așa de important să ne simțim bine în pielea noastră, să facem lucruri și pentru noi fără a simți vină. Mai multe articole din această categorie, puteți citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Sursă foto: Pixabay

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.