Cum ne inspiră maternitatea ?

5

V-ați întrebat vreodată ce mecanisme interioare se pun în mișcare după nașterea copilului și tânăra mamă se transformă într-o zână cu puteri înzecite? Venirea pe lume a unui copil echivalează cu o schimbare ireversibilă a femeii care i-a dat viață.

Pentru proaspăta mamă, este o miraculoasă călătorie interioară până în străfundurile ființei, din care aceasta iese cu o nouă înfățișare. Copilul are darul să scoată la suprafață instincte adormite, abilități neștiute, resurse nebănuite.

Prin ce schimbări trece o proaspătă mămică

Femeile devin mai răbdătoare, mai calme, mai blânde. Mama devine mai stăpână pe ea, mai asertivă, mai puternică. Este mai prevăzătoare și binele copilului primează. Devine ca o leoaică gata să sară la gâtul oricui ar reprezenta un posibil pericol pentru puiul său. Copilul o învață pe mamă cum să iubească necondiționat. Prin el, mama se vindecă de rănile trecutului, pentru a se bucura de prezent. Ea învață despre sănătatea emoțională și despre modul de a comunica și interacționa în mod pozitiv cu ceilalți, învață să fie mai empatică.

Își redescoperă o altfel de feminitate, care o prinde mai bine și îi dă o strălucire aparte. Se reinventează și caută să-și pună în practică pasiunile, să facă ce îi place și ce-o împlinește. Devine mai stăpână pe ea, se valorizează în alt fel, își cunoaște prioritățile. Prețuind în alt mod timpul, face schimbări în stilul de viață, în alegerile sale. Este mai atentă în a selecta oamenii, optând pentru cei care corespund valorilor sale. Apreciază altfel fiecare clipă liberă și încearcă să se organizeze cât mai bine pentru a nu risipi niciun moment.

De ce își schimbă mamele traiectoria profesională

Multe mame își dau seama că actualul job nu le mai aduce satisfacții și caută să-și urmeze pasiunile. Își reevaluează posibilitățile și caută în general o modalitate de lucru flexibilă care să le aducă cât mai mult timp liber, pe care să-l dedice copiilor. Formula ideală pentru care caută soluții este de a găsi ceva care să le împlinească profesional și financiar și de a fi cât mai aproape de copil. Astfel se explică faptul că mamele sunt mult mai motivate să-și schimbe traseul profesional, să aibă curajul să pună capăt unui drum și să înceapă un altul. În ultimii ani, am fost martora multor schimbări impresionante de traiectorie profesională din viața unor femei care au devenit mame. După ce s-a încheiat concediul de creștere copil, aceste femei au decis să nu se mai întoarcă la serviciul lor. Fie au schimbat cu totul domeniul de activitate, fie au continuat ceea ce făceau pe cont propriu, aceste femei au avut curaj să facă ceva pentru visul lor.

Și este cu atât mai greu petru ele, cu cât jobul de mamă este full time, nu oferă zile libere și nici concedii. Copiii sunt deseori bolnavi când sunt mici, au multă nevoie de atenție. O schimbare de activitate necesită nu numai multă muncă, ci și învățare. Un domeniu nou implică multe ore de pregătire, de cursuri, formări, cărți și articole din domeniu, cunoștințe noi. Ca să nu mai vorbim despre cât de dificil este să ieși din zona ta de confort și să încerci ceva total diferit.

Le înțeleg perfect pe aceste mame, pentru că și eu sunt în situația lor. Încerc să îmi urmez pasiunea și să o duc la alt nivel. Am scris aici despre pasiunea mea pentru scris și despre cum a devenit o profesie. Mi-a luat mulți ani să iau această decizie și încă mă mai lupt cu frici și cu demoni interiori. Dar proiectele pe care le am mă ajută să depășesc momentele dificile și să îmi canalizez energia pentru a le duce cu bine la capăt.

O campanie nouă pe blog dedicată mămicilor antreprenoare

Pentru că știu că mamele au nevoie de povești despre vise împlinite, voi demara o campanie pe blog, în care veți face cunoștință cu femei care au reușit într-o afacere, deși sunt și mame. Admir mamele care au reușit să pornească o afacere și care reprezintă o sursă de inspirație pentru alte femei. Susțin afacerile locale și mi-ar plăcea să formăm o comunitate în care ne ajutăm unii pe alții. Pe la începuturile blogului, am mai avut „Interviuri cu mămici de succes”, dar îmi doresc să continui aceste prezentări. La început, voi prezenta afaceri ale unor mame din Brașov, pe care le cunosc direct, ale căror produse sau servicii le-am încercat și de care am fost mulțumită. Nu exclud posibilitatea de a scrie și despre femei din țară pe care maternitatea le-a inspirat și au reușit să pună pe picioare idei inedite de afaceri.

Dacă cunoașteți astfel de femei fantastice, îmi puteți scrie. Iar dacă ai o afacere și dorești să o faci cunoscută și altor persoane, dar nu ai timp să pui în cuvinte ideile tale minunate sau nu găsești forma potrivită pentru a transmite mesajul mai departe, lasă-mi un mesaj pe contact@suntpitic.ro și poate te pot ajuta.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

 

 

About The Author