Cum ne descoperim pasiunile

2

Ce poate fi mai împlinitor decât să ne urmăm visul? De unde ne putem extrage energia mai bine decât din reconectarea cu noi? Să avem o pasiune, căreia să îi dedicăm măcar puțin timp pe săptămână, poate fi o sursă excelentă de energie pozitivă.

Pasiunile nu trebuie căutate neapărat în ceea ce facem în prezent. Poate este ceva, ce ne plăcea să facem în copilărie. În adolescență. Poate ne-am dorit să facem ceva și, din diferite motive, nu am reușit. Și am renunțat. Poate fi un sport, poate este pictura, poate vreun instrument muzical. Sau poate este ceva ce-ați descoperit de-a lungul timpului. Sau în ultimul an.

Pasiunile ne împlinesc, ne hrănesc cu energie bună. Ne dau un tonus bun și chef de viață. De aceea, e tare fain să ne ocupăm măcar câteva ore pe săptămână cu ceva care ne face plăcere. Fie că mergem la un curs legat de pasiunea noastră, fie citim mai multe despre un domeniu care ne pasionează, fie practicăm această pasiune, este bine să găsim loc în programul săptămânal pentru ceea ce ne place.

Dacă reușim să îmbinăm munca cu pasiunea, atunci este ideal. Nu întâmplător, când mămicile intră în concediu de creștere și îngrijire, se reîntorc către pasiunile lor. Se redescoperă și își valorifică pasiunile. Pentru că acest concediu este și un prilej de reflecție către ceea ce este cu adevărat important în viață, despre ceea ce contează și ce ne aduce împlinire. Și dacă este vorba și de muncă, de ceea ce ne ajută să câștigăm timp sau să desfășurăm activități care ne plac alături de copiii noștri.

Cum ne descoperim pasiunea

Scrie pe o bucată de hârtie care simți că sunt prioritățile tale, valorile și interesele. Scrie și ce îți place să faci și ce nu îți place. Gândește-te ce ți-ar plăcea să faci multe ore, fără să te plictisești. Poate te ajută să îți răspunzi și la întrebarea „Ce îți place să citești atunci când deschizi laptopul? Despre ce cauți noutăți? Ce persoane te inspiră? Pe cine admiri?

Pasiunea se descoperă cu inima. Explorează-ți sufletul și inima îți va spune ce ar trebui să faci.

Ascultă-ți instinctul și acționează în acel sens.

În multe din pasiuni se pot implica și copiii. De ex. un instrument muzical sau gătitul. Mai ales când aceștia sunt mici, iar mamele petrec mult timp alături de aceștia.

Copiii pot învăța de aici că este bine să avem o pasiune, că este important să facem lucruri pentru noi. Iar noi ne simțim inspirate de pasiunea noastră, iar fericirea nastră va radia și îi va molipsi și pe cei din jur!

 

Vă reamintesc că, în cadrul Provocării de vineri, vă invit, dragi mămici, să faceți ceva pentru voi, pentru a vă îmbunătăți viața, relația cu copiii sau cu partenerul. Este așa de important să ne simțim bine în pielea noastră, să facem lucruri și pentru noi fără a simți vină. Mai multe articole din această categorie, puteți citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.