O mamă înghesuie în geantă o lume întreagă

0

Dau să scot un pix din geantă să trec o notă în catalog și mă trezesc că scot o mașinuță… Acum încă e bine, acum câțiva ani m-am trezit în mână cu un pampers. Altă etapă, alte obiecte.

Și nu numai la școală: la medic, la cumpărături, ba chiar și la o întâlnire de afaceri. Mi-a venit a zâmbi odată, când am deschis agenda, iar pe una dintre pagini tronau hieroglifele fiică-mii. Își notase și ea ceva în agenda lui mami.:)

Acum pot înșira pe masă un ponei mic, un ponei mare, un dinozaur, o mașină, cartea cu Peter Pan și un personaj din Patrula Cățelușilor (nu mă întrebați care, că mereu îi încurc). De obicei, le transportăm până la grădiniță și înapoi.(Desigur, nu neapărat mereu în această formulă).

Se mai întâmplă ca unele dintre ele să se încăpățâneze și să se ascundă printre foile, cărțile, agendele mele. Creioane colorate se amestecă cu instrumentele mele de scris. Mașinuțe și omuleți conviețuiesc cu cele câteva articole cosmetice din geanta mea. Dar toate acestea mă scapă, uneori, și din încurcături. Dacă nimerim într-un loc unde trebuie să așteptăm și avem nevoie de multă răbdare, atunci scot arsenalul uitat prin geantă. Copiii se bucură să revadă jucării pe care le credeau pierdute, jocul se încinge, iar așteptarea devine mai plăcută.

Geanta mai ascunde și câte un pachețel de biscuiți (sau chiar resturi de biscuiți, strecurate în vreun moment de neatenție de fiică-mea). Sunt la mare căutare atunci când ora mesei nu ne prinde acasă. Dacă știu sigur că mai pierdem timpul la un loc de joacă sau la o plimbare mai lungă, atunci mai înghesui și vreun bidon de apă și niște fructe.

Alteori, copiii își pun ei singuri câte ceva la păstrare in geanta mea: desene sau cărticele făcute de ei, câteva piese de lego (mici sau mari), diferite carduri cu activități  sau ceva confecționat de ei. Așa că dacă vă întrebați de ce geanta unei mame este imensă și burdușită cu de toate, să știți de ce. Și să nu vă mirați când trebuie să răstoarne tot conținutul și să extragă cheia, blocată  în vreo mașinuță.

Ei, nu-i așa că geanta unei mame înghesuie o lume întreagă? Una magică, bineînțeles.

Sunt curioasă, voi ce comori ascundeți în geanta voastră?

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.