Noutăți pentru copii curioși la Editura Casa

0

Copiii sunt curioși și pun mereu întrebări despre corpul lor și despre mediul înconjurător. Adulții îi ajută să descopere lumea. Iar cărțile sunt instrumentul perfect prin care cei mici primesc răpsunsuri la întrebările pe care le au.

Să ne cunoaștem corpul prima apariție din colecția De ce? De ce? De ce?, pentru  vârsta de 4-7 ani, de la Editura Casa

Sa ne cunoastem corpul

De unde provenim ? Care este diferența între fete și băieți? Cum arată oasele noastre?

Ce se întâmplă când ne mișcăm ? De ce avem nevoie de sânge ? De ce respirăm de fapt ?

De ce trebuie să mâncăm ? Ce se întâmplă în burta noastră ?

Sunt doar câteva din multele întrebări care își găsesc răspunsul în prima apariție din colecția De ce? De ce? De ce?, pentru  vârsta de 4-7 ani, de la Editura Casa. (Despre alte cărți din această colecție puteți citi aici sau aici).

Să ne cunoaștem corpul explică pas cu pas copiilor cum funcționează corpul uman. Informațiile sunt bine dozate, conform vârstei copiilor. Limbajul este accesibil, potrivit preșcolarilor și școlarilor mici.  Copiii înțeleg, cu ușurință, cum funcționează fiecare organ al corpului, care sunt deosebirile dintre fete și băieți, cum funcționează fiecare organ de simț etc.

Carti Editura Casa

Sa ne cunoastem corpul

Cu ajutorul cărții, le putem vorbi copiilor despre sânge și despre rolul lui în organism. Copiii vor înțelege ce se întâmplă atunci când se rănesc și curge sânge.De asemenea, copiii află din această carte de ce ne îmbolnăvim, despre viruși și bacterii. Este de folos în contextul actual, în care copiii nu aud decât despre boală și spălat pe mâini, fără să proceseze foarte bine această informație. În plus, află și cum să se mențină sănătoși, având o alimentație variată. O altă problemă pe care au copiii este cea a spălatului pe dinți. Mai ales cu cei mai mici, părinții duc lupte de putere să îi facă să se spele pe dinți. Atunci când copiii află de ce este nevoie să se spele pe dinți, părinții pot trasforma informația în joacă și bătălia este câștigată.

Carti Editura Casa

Sa ne cunoastem corpul

Carti Editura Casa

Cartea nu neglijează nici emoțiile noastre și cum ne fac ele să reacționăm, deoarece emoțiile ne completează, ele fac parte din ființa noastră. Uneori ne ajută, alteori ne încurcă, pentru că nu le înțelegem.

Cartea este cartonată și interactivă, pe fiecare pagină sunt ferestre sau joculețe care îi țin pe cei mici captivați până la ultima pagină. Are un format mare, iar paginile sunt legate cu spirală metalică. Pozele sunt foarte bine realizate și copiii au o imagine mult mai clară despre informațiile pe care le primesc.

Grădinița mea – pentru copiii care se pregătesc să intre în colectivitate

Grădinița mea face parte din colecția De ce Junior și se adresează copiilor de 2-4 ani.

Gradinita mea

Alături de Conni merge la grădiniță și Bobiță și Buburuză la grădiniță, Editura Casa a mai pregătit încă o carte, cu ajutorul căreia, părinții  îi pregătesc pe cei mici să intre în colectivitate. Aceasta este o etapă nouă care îi sperie, în egală măsură, pe părinți și pe copii. În centrul cărții avem de data aceasta personaje masculine, un băiețel care merge la grădiniță, alături de tată și acolo îl întâmpină alături de Lisa, și un educator bărbat, Mark. Cu ajutorul lui Filip, un băiețel de trei ani,  copiii mici pătrund în universul grădiniței. Copiii află despre activitățile și jocurile de la grădiniță, despre programul de la grădiniță.

 

Gradinita mea

Gradinita mea

Copiii acceptă mai ușor notatea grădiniței dacă primesc niște repere clare și dacă totul este predictibil pentru ei : cine îi duce și cine îi ia, cât stau la grădiniță și ce vor face acolo. Îmi place acest model al tatălui implicat, pentru că majoritatea cărților pentru copii o prezintă doar pe mama care se ocupă de creșterea și educarea copiilor. Aici, părinții sunt implicați împreună și își împart sarcinile legate de îngrijirea copilului. De asemenea, la grădiniță există doi educatori: o femeie și un bărbat. Educatorul – bărbat le transmite copiilor mesajul că poți avea ce meserie dorești, indiferent de gen. Așa cum un bărbat poate fi educator, meserie îmbrățișată de obicei de femei, așa și fetele pot fi orice își doresc.

Așa cum ne-au obișnuit cărțile din colecția De ce ? De ce ? De ce ?, Grădinița mea are ferestre interactive care trasformă cititul în joacă. Copiii adoră surprizele și le place să descopere ce se află în spatele ferestrelor interactive. Copiii mei, deși au răsfoit de mii de ori cărțile din această colecție, tot se mai ceartă care să deschidă primul fereastra și să spună ce văd în spatele ei.

Cine locuiește în grădină – invitație pentru copii să descopere natura

Cine locuiește în grădină face parte tot din colecția De ce Junior și se adresează copiilor de 2-4 ani.

Cine locuieste in gradina?

Cine locuiește în grădină? invită copiii mici să facă cunoștință și să împrietenească cu micile vietăți care populează grădinile. Mulți copii locuiesc la bloc și nu merg prea des în natură. Pentru ei este important să cunoască aceste viețuitoare și să nu se sperie de ele atunci când le înâlnesc. De exemplu, atunci când dau o piatră la o parte este posibil să descopere o râmă, furnici sau un cârcâiac.

Cine locuieste in gradina?

Cine locuieste in gradina?

Veverița, pisica, măcăleandru, pitulicea, păianjenul, șoricelul, albinele, șopârla, lăcusta, ariciul, cârtița și bucuruza vor deveni noii prieteni ai celor mici. Viețuitoarele sunt prezentate în habitatul lor și copiii află informații interesante despre ele. De exemplu, știați că mama- arici pleacă noaptea în căutarea hranei sau că iarna hibernează ? Sau că limacșii iubesc varza ?

Deschizând ferestrele, copiii curioși vor descoperi multe lucruri interesante legate de vietățile din grădină.

Descoperiti toata colecția De ce? De ce? De ce?, dar și alte cărți minunate pe site-ul Editurii Casa. În această perioadă, cărțile au prețuri reduse!

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.