Colecția Junior de la Editura Casa- cărți pentru copiii curioși

0

Despre cărți din colecția Junior, de la Editura Casa, am mai scris mai demult. Acum aș vrea să vă prezint alte două cărți din această colecție, pe care eu le consider foarte intersante și educative pentru cei mici. Cărțile din această colecție se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2-4 ani, dar sunt de mare interes și pentru copiii care au depășit această vârstă.

Cartile au coperți cartonate și lucioase. Coperțile sunt rezistente, mai ales la „provocările” la care sunt supuse de copilașii mai mici. Paginile interioare ale cărților sunt cartonate, iar detaliile ascunse în spatele imaginilor sunt fascinate pentru copii. Degețelele curioase abia așteaptă să deschidă ferestrele și să descopere informațiile ascunse. Unele sunt foarte amuzante, iar copiii se distrează copios. Textele sunt accesibile copiilor, propozițiile sunt scurte si clare. Explicațiile date sunt pe înțelesul copiilor și îi ajută să se înțeleagă mai bine pe sine și lumea înconjurătoare.

 „Acesta sunt eu și acela ești tu ” este o carte care îi oferă copilului primele informații despre sine. Copiii se identifică cu personajele și recunosc acțiunile pe care ei înșiși le pot face : să numere, să construiască turnuri, să se spele pe dinți. Descoperă apoi care sunt părțile corpului și care sunt diferențele dintre fetițe și băieței. Învață la ce ce ajută  fiecare organ și parte a corpului, învață să își identifice emoțiile și să exprime ce le place și ce nu le place.

Acesta sunt eu și acela esti tu

Acesta sunt eu si acela esti tu

„Ce culoare este aceasta ?” este o carte cu multă culoare, despre culori. Copiii învață despre o lume colorată și identifică culorile. De asemenea, copiii află ce se întâmplă atunci când amestecăm culorile și se rol al culorile în lumea în care trăim. Foarte important mi se pare faptul că, prin joc, copiii învață multe lucuri interesante despre culori. Copiii se joacă, rezolvând exercițiile amuzante. De exemplu, devin pictori care amestecă culorile sau parcurg firele încurcate pentru a găsi mănușa stângă potrivită.

Ce culoare e aceasta?

Ce culoare e aceasta?

Cărțile din colecția Junior satisfac curiozitatea copiilor și dorința acestora de cunoaștere, răspunzând eternului „de ce” al acestora. Aceste cărți educative sunt un cadou minunat pentru copiii mici, îmbinând educația cu distracția.

Descoperă întreaga colecție Junior pe site-ul Editurii Casa!

Poți citi despre căți din colecția „Prietena ta, Conni” de la Editura Casa aici și aici. Despre colecția „Bobiță și Buburuza”, apărută tot la Editura Casa, am scris aici.

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.