Barbazuc, magicianul cuvintelor – un set educativ de excepție

0

Mereu le aleg copiilor mei cele mai deosebite cărți pe care le găsesc. Credeam că am închis lista de cărți pentru cadourile lor de anul acesta, când am descoperit setul educativ Barbazuc, magicianul cuvintelor.

De ce este util setul Barbazuc, magicianul cuvintelor

Este un set educativ superb, original și foarte util copiilor cu vârste între 6-10 ani. Barbazuc, magicianul cuvintelor conţine o carte, o cărţulie de lucru, un CD. Pachetul vine într-un ambalaj asortat, o sacoşă kraft cu personajele principale. Și cadoul este gata de pus sub brad. Acest set este un instrument de lucru atractiv pentru părinți și învățători, deoarece copiii își exersează cititul și își dezvoltă vocabularul. În plus, acest set îi ajută la dezvoltarea personală, le oferă noțiuni despre mediul înconjurător, îi învață bunele maniere și le face educație civică. Nu este de mirare că acest set are un impact pozitiv așa de mare asupra copiilor, deoarece autorii acestui set de excepție sunt artişti licențiaţi în pedagogie şi psihologie: Luminiţa Alexandru (concept, text şi voci adiţionale), Anda Ansheen (ilustraţii) şi Cristian Ionescu (narator şi cantautor). Acest produs reprezintă un adevărat concept educativ: educație de calitate prin joacă. Copiii învață mai repede când sunt expuși unei experiențe multisenzoriale.

Ce conține acest set?

Cartea conține o poveste ritmată, cu jocuri de cuvinte și ironie fină. Este o replică în miniatură a societății, în care trăim, explicată pe înțelesul celor mici. Copiii se familiarizează cu elemente specifice spaţiului românesc, de exemplu trimiterile la daci, dar şi elemente româneşti contemporane, de pildă o anumită alpaca din Braşov.

Ilustraţiile sunt deosebite, lucrate cu multă atenție, iar calitatea hârtiei este una superioară, atât de plăcută la atingere. Elementele interactive – plicul, scrisoarea, bilețelele – sporesc misterul poveștii și îi țin în suspans pe cei mici.

Set educativ

Barbazuc, magicianul cuvintelor

Set educativ

Barbazuc, magicianul cuvintelor

Cărţulia de lucru cuprinde exerciţii clare, incitante și un minidicţionar care explică, într-un mod simplu, toţi termenii din carte care pe care copiii îi vor înțelege mai bine.

Albumul audio conţine peste 75 de minute, timp în care li se explică şcolarilor un număr mare de expresii uzuale, expresii celebre şi proverbe. Simpaticul personaj Barbazuc  folosește jocurile de rol, efectele speciale şi muzica originală ca să ajungă mai ușor la sufletul și la mintea copiilor.

În ce constă magia acestui set

Dincolo de farmecul personajului și de aventurile amuzante care te prind, magia acestui set constă în mesajul său profund: cuvintele au superputeri, iar educația este foarte importantă. Ea poate schimba viața unei persoane, dar și a unei întregi comunități. Copiii uită de bullying, adulții devin mai amabili și toată comunitatea evoluează. Copiii conștientizează puterea cuvintelor și consecințele pe care aceste cuvinte le au asupra altora.

Cu toții avem nevoie de cuvinte frumoase cu care să ne hrănim ca să putem înflori!

Eu cred că ar trebui să cultivăm fiecare câte o Verbivora, planta miraculoasă care se hrănește cu cuvintele frumoase, cu mesajele pozitive. De asemenea, școlarii deprind o atitudine pozitivă față de învățare, pentru că înțeleg mai bine care este rolul ei.

Cheia este educația, iar cartea este calea care ne duce către acest țel măreț! Cu toții putem deveni magicieni atunci când lucrăm cu copiii!

Este atât de frumoasă, de complexă și de bine realizată,această carte, încât trebuie să o citiți ca să vă dați seama de cât este de valoroasă. Și nu o dată, ci de mai multe ori, pentru a descifra noi sensuri și noi înțelesuri.

Puteți comanda acest set educativ superb de aici!

Alte cărți potrivite pentru vârsta de 6-10 ani, puteți găsi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.