Lista noastră de medicamente pentru concediu

0

Prima dată când am văzut un bagaj cu medicamente pentru copii, a fost pe vremea când nu aveam copii. Am făcut ochii mari. Era literalmente o plasă imensă cu o întreagă farmacie! Doar pentru câteva zile!

Atunci nu am înțeles. Ei bine, nici acum nu sunt adepta unui geamantan cu medicamente, dar sunt conștientă că e bine să ai câte ceva în bagajul de concediu pentru urgențe nedorite. Mai ales dacă te afli într-un loc izolat, departe de un punct sanitar.

Chiar dacă mă enervează risipa și chiar dacă știu că medicamentele expiră repede (am strâs o grămadă de medicamente expirate pe care trebuie să le duc în farmacie), totuși, atunci când plec în concediu îmi refac stocul de medicamente obligatorii.

E adevărat că acest bagaj cu medicamente intră în categoria asigurărilor de călătorie, a celor medicale sau a celor de viață pe care preferi să le plătești, dar să nu le folosești.

În multele ieșiri cu copiii, mai scurte sau mai lungi, nu am avut mari probleme cu bolile. Poate niște muci anul trecut în Grecia, un debut de otită când am mers peste noapte la pensiunea unor prieteni la Râșnov și o răceală aflată pe final în primăvară în Deltă.

Așadar, cum a venit momentul mult așteptat al organizării necesarului pentru concediu, iată lista noastră cu medicamente pentru două săptămâni cât vom fi plecați. Eu sunt fan liste, așa că și înainte de a mă apuca de bagaje, îmi printez întâi listele pentru a nu uita ceva. Cu doi copii pe cap, care scot din bagaj ceea ce eu pun, îmi este mult mai ușor așa.

Lista noastră de medicamente

În întocmirea acestei liste, ne-am consultat cu medicul copiilor și cu farmacista de la care cumpărăm de obicei preparatele pe bază de uleiuri esențiale.

Pentru protecție solară

Creme dermatocosmetice cu protecție UV 30 pentru noi, 50 pentru copii

Pentru nas

Ser fiziologic și aspiratorul nazal

Apă de mare

Un stick cu uleiuri esențiale

Pentru julituri, căzături
Comprese sterile
Plasturi mici şi mari

Apă oxigenată

Arnigel (cremă)

Arnica formulă

Pentru febră

Belladonna

Ibufren sirop cu seringă (febră)

Paracetamol sirop

Paracetamol (pt adulți)

Supozitoare novocalmin

Termometru rectal

Soluții contra insectelor
Ulei repelent insecte

Cremă calmantă cu uleiuri esențiale

Dereglări digestive

Hidrasec

Smecta

Pentru dureri în gât

Spray gât (tantum verde sau Gâtuleț fericit)

Homeovox

Biluțe făcute cu uleiuri esențiale

Pentru alergii
Aerius

Pentru iritațiile produse de scutec
Cremă scutec

Pentru tuse

Sirop de tuse

Pentru urechi

Picături pentru urechi

Desigur, sperăm că toate acestea vor fi doar un bagaj inutil și nu le vom folosi decât în caz de forță majoră. Nu suntem adepții medicamentelor, nu abuzăm de ele, încercăm să rezolvăm problemele într-un mod cât mai blând cu putință. Vrem să ne bucurăm de vacanță, de soare (bineînțeles în orele recomandate), de apă și de plimbările în natură!
 

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.