Înscrie-te la Ora Anti-Bullying! Seminar gratuit pentru părinții responsabili

0

 Despre bullying am scris de multe ori. M-aș bucura ca toți părinții să înțeleagă ce este acest fenomen, să își cunoască  copiii și să observe orice schimbare de comportament care ar putea avea legătură cu bullyingul. Să fie alături de copiii lor atunci când sunt victime și să îi învețe cum să reacționeze. Iar dacă copiii sunt agresorii, să observe ce durere se ascunde în spatele agresiunilor și să îi ajute să își schimbe comportamentul agresiv. M-aș bucura ca toți profesorii să discute fiecare situație de bullying întâlnită și să nu permită astfel de comportamente.

Din păcate, din ce în ce mai mulți copii devin victime ale bullying-ului în școală. Jignirile, poreclele umilitoare, hărțuirea și chiar violența sunt folosite adesea de grupuri dominante împotriva copiilor mai slabi. Pe de altă parte, tot mai mulți părinți își aduc copiii la psiholog, fiindcă aceștia au comportamente de bullying împotriva colegilor. Dar părinții trebuie să facă ceva în plus, pentru a corecta comportamentele copiilor.

Fie că ești părinte, fie că ești profesor, dacă dorești să afli  strategii pentru a reduce bullying-ul în școli, înscrie-te la Ora Anti-Bullying, MARȚI, pe 24 Septembrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta.

Patru specialiști vor oferi părinților și profesorilor informații prețioase care să îi ajute să își construiască propriul set de reguli privind bullying-ul și modul în care este abordat.

Ce poți afla la Ora Anti-Bullying

Seminarul va fi moderat de Ela Crăciun, una dintre mămicile ancorate puternic în responsabilitatea unui parenting sănătos. Iar lecțiile vor fi susținute de specialiști bine pregătiți:
Lecția 1

Prevenția și soluțiile legale pentru cazurile de bullying – Comisar Sorin Stănică

Lecția 2

Cum recunoști un bully și un copil bullied – Psih. Dr. Mirela Zivari

Lecția 3

Cadru didactic sau părinte: ce facem când ne confruntăm cu un caz de bullying – Prof. Claudia Chiru

Lecția 4

Fără bullying! Cum ne purtăm cu copiii cu tulburări de atenție și deficit de concentrare – Psih. Crina Nedelcu

Înscrierile la Ora Anti-Bullying se fac aici: https://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oraantibullying.php

Grăbeşte-te! Locurile sunt limitate!

Seminariile Școlii Părinților Responsabili sunt kid-friendly

Părinții care nu au posibilitatea de a lăsa copilașii în grija altcuiva, sunt invitați să vină alături de ei, deoarece va exista o Cameră de Joacă plină de distracție pentru cei mici. Suntem mai mult decât prietenoși cu copiii, pentru că știm cât este de greu pentru părinți să activeze social, când copilul este omniprezent. La Ora Anti-Bullying Animatorii de la Ursulla și zâna de la Juxi Magic vor face distracția mai mult decât grozavă!

Detalii despre toate seminariile Şcolii Părinţilor Responsabili puteţi afla aici: http://www.qbebe.ro/familia/scoala_parintilor_responsabili

https://www.facebook.com/scoalaparintilorresponsabili/

https://www.youtube.com/user/Qbebe1/playlists?sort=dd&shelf_id=2&view=50

Sponsori: Vitoral D, Teratai, Esprico, Vedra, Mottom

Parteneri: Itsy Bitsy, Daria Kids Photo, Ursulla, Voios.ro, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Dasha, Mamica Pediatru, Johannasburg, Mothers and the City, SuntPitic.ro, biancamorus.ro, celmaibuntata.ro, Idrilog, Diana Vijulie, PositiveMother, www.educabil.ro, DanaPredu.com, JuxiMagic.ro, www.centruldeparenting.ro.

Școala Părinților Responsabili

Şcoala Părinţilor Responsabili este o campanie socială, descrisă de o serie de seminarii gratuite pentru părinţi care aduc la catedră cei mai bine pregătiţi specialişti pe teme specifice. Scopul campaniei este să ofere acces facil părinţilor către o trusă de informaţii complete şi corecte prin care să fie stimulați şi susținuți în a creşte copiii frumoşi şi sănătoşi. Campania a deschis porțile școlii în octombrie 2016, și de atunci a organizat 20 de seminarii gratuite, care au adunat peste 3000 de părinți și viitori părinți și au adus la catedră peste 100 de specialiști bine pregătiți.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.