Jucăriile Playmobil, ideale pentru toată familia

0

Sufrageria noastră este sub asediu. Cavaleri din setul Playmobil înarmați au pus stăpânire pe tot spațiul. Li s-au mai alăturat cavaleri din alte seturi și povestea se scrie de la sine. Este a doua zi în care cei doi copii plini de energie se joacă cu noul set Playmobil, iar eu pot lucra. Aș vrea să adaug „în liniște”, dar cum e vorba despre o luptă adevărată, nu pot spera la așa ceva.

– Yupppiii, Playmobil !Playmobil ! strigau prin casă copiii, atunci când curierul a sunat să întrebe dacă ne poate livra coletul. Abia am reușit să extrag din colet Calendarul de Advent cu figurine Playmobil ca să fie surpriză pentru luna decembrie.

Nu cred să fie cineva în cartier care nu a auzit chiotele lor de bucurie când au desfăcut jocul Playmobil cu cavaleri. Copiii mei iubesc cetățile, jocurile și poveștile cu cavaleri. În plus, după câteva zile de vacanță, în care și-au epuizat toate ideile de joacă, o jucărie nouă a fost mai mult decât bine venită să împrospăteze atmosfera.

A fost o noutate pentru toată lumea, pentru că nu am mai cumpărat până acum jucării Playmobil. Nu știu de unde, dar fiu-meu mai avea, totuși, niște omuleți Playmobil, pe care i-a integrat imediat în setul cu cavaleri și și-a construit propria poveste.

Setul „Cavalerii lupi cu catapultă” conține trei figurine cavaleri, echipați cu tot ce au nevoie pentru lupta cu dușmanii (lansator, barieră de protecție, scuturi, arc cu săgeți, topor de luptă etc.) Cu ajutorul catapultei, cavalerii dărâmă apărarea inamicilor. Lansatorul poate trage proiectile de foc sau un cârlig cu patru piloni care poate pătrunde prin zidurile castelului.

Cavaleri cu catapulta

Printre atâtea variante de jucării, este dificil să faci o alegere. Nu suntem adepții consumerismului și nu cumpărăm jucării doar de dragul de a le cumpăra. Jucăriile pe care le alegem pentru copiii noștri trebuie să fie calitative și să le pună imaginația la încercare.

Jucăriile Playmobil devin repede îndrăgite de toată lumea, pentru diversitatea și ingeniozitatea seturilor. Sunt seturi cu pirați, cu animale, cu cavaleri, cu dragoni, cu prințese, cu polițiști sau cu astronauți. Cu ajutorul lor, poți reconstrui scene de istorie, povești imaginare sau scene din viața reală.

Avantajele  jucăriilor Playmobil

Jucăriile Playmobil sunt  destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Desigur, că nu există limită superioară de vârstă, cu aceste jucării te poți juca oricând.

Montajul nu este complicat, schemele puse la dispoziție sunt foarte clare, iar asamblarea nu este complicată. Totuși, un adult trebuie să fie lângă copil să îl ajute, mai ales la copiii mici sau în cazul seturilor mai complexe.

Figurinele și accesoriile mi se par calitative și rezistente în timp.

Sunt versatile, figurinele pot fi folosite în jocuri diverse, pot fi combinate cu alte seturi, chiar dacă nu sunt tot Playmobil.

Jucăriile Playmobil sunt educative, deoarece în funcție de tematică, copiii pot învăța multe lucruri. Pornind de la aceste seturi, putem căuta cărți cu tematica respectivă sau alte informații, putem pune în scenă povești. Copiii învață cel mai ușor prin joacă, iar imaginația lor este inepuizabilă.

Deși există Playmobil pentru fetițe și Playmobil pentru băieței, eu aș recomanda că jucăriile acestea să fie oferite, în funcție de interesele copiilor și nu de gen. Nu ar trebui să limităm fetițele doar la jucării cu prințese și băiețeii numai la jucării cu cavaleri sau pirați. Fetița mea se joacă la fel de bine cu mașinuțe, cu cavaleri, cu pirați, cu astronauți sau cu roboți, la fel cum se joacă cu păpuși și cu prințese.

Descoperă mai mult despre seturile Playmobil pe site-ul https://www.playmobil-toys.ro/, unde totul este posibil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.