FiEdu – sărbătoarea educației la Ploiești!

0

Pe 9 și 10 iunie, la Ploiești, va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii împreună cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge și reunește cei mai importanți actori din educație din România și din străinătate.

FIEdu vine cu un concept unic în România și în Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează și susține colaborarea la nivel național și internațional. Aducem împreună factori de decizie, directori de școli, cercetători din domeniul educației, profesori, părinți și copii. De asemenea, cele mai recente descoperiri științifice și cele mai bune practici educaționale din lume devin accesibile publicului român, cu scopul de a putea fi implementate în școli spre beneficiul copiilor și al întregii societăți.

Anul acesta, evenimentul se bucură de prezența unor experți educaționali din trei țări: Finlanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Participanții la festival vor asista la discursuri inspiraționale, ateliere practice și lansări de carte

În perioada 9-10 iunie 2018, pasionații de educație vor putea lua parte la:

Sesiuni în plen la Sala Europa- Palatul Administrativ Ploiești

Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Europa și Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești

Gallery – Galeria de materiale si soft-uri educaționale din România și din străinătate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești

Youth Festival – Festivalul pentru copii și tineret – eveniment organizat de Fundația Seeding Knowledge, la care copiii care își însoțesc părinții la festival și nu numai pot participa gratuit – se va desfășura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului.

Care sunt temele dezbătute la Festival

  • ce poate învăța România din reforma educației finlandeze
  • leadership educațional sustenabil
  • prioritizarea bucuriei în procesul de învățare și predare
  • educație juridică în școli
  • competențe digitale și rolul tehnologiei în educație
  • cum construim școlile precum niște comunități
  • impactul parteneriatelor și mobilităților internaționale asupra calității educației și inteligența emoțională în contexul educațional.

„Ne propunem același obiectiv ambițios în fiecare an: să aducem teme și activități care să vizeze interesele variate ale tuturor actorilor din educație, să-i implicăm direct și să păstrăm o atmosferă de colaborare. Împreună putem face mult mai mult pentru educație decât separat, iar acesta este spiritul Revoluției Prietenoase în Educație“, declară Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Timp de două zile participanții se vor bucura de prezența unor specialiști în educație din România și din alte țări. Aceștia vor susține conferințe și ateliere interactive. Printre speakeri se numără nume de prestigiu ca: Jukka Kangaslahti, Tim Walker, Terhi Ylirisku, Violeta Dascălu, Claudia Chiru, Claudia Badiu, Ruxandra Manea, Lucian Ciolan etc. Un câștig imens este și interacțiunea și relațiile care se creează în timpul festivalului.
Mai multe detalii despre programul evenimentului și despre înscriei gășiți pe www.fiedu.ro.
Vă recomand să mergeți la această sărbătoare a educației. FiEdu este un eveniment cu adevărat inspirațional, care deschide inimi și minți, care aduce o revoluție prietenoasă în educație.

Despre ediția de anul trecut a festivalului puteți citi aici sau aici.

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, Instructor de Aware Parenting, profesor, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.