12 jucării recomandate pentru copii 3-6 ani

0

Copiii mei au multe jucării. Și nu pentru că le cumpărăm noi, ci pentru că au tot primit de la bunici sau la ocaziile speciale. Rar, le cumpărăm noi ceva Mai nou, atunci când își doresc ceva foarte mult, îi învățăm cum să strângă bani și să își cumpere obiectul dorit. Așa învață și despre economisire, despre valoarea banilor și despre diferența dintre dorință-nevoie sau moft. Tocmai pentru că au foarte multe jucării, ne este din ce în ce mai greu să găsim ceva nou și interesant pentru ei.  Pentru că mă gândesc  că și alți părinți au nevoie de inspirație, am pus pe listă ce jucării s-au bucurat de un real succes  la amândoi copiii noștri. La noi, nu există jucării de fetițe sau de băieți. Amândoi se joacă cu ceeea ce doresc, fie că sunt păpuși și accesorii de gătit, fie că sunt mașinuțe sau săbii.

1. Ultimul cadou pe care i l-am luat fetiței noastre de ziua ei a fost acest joc cu magneți de la Djeco. Au creat tot felul de imagini și, cu această ocazie, au repetat și figurile geometrice.

 

2. Instrumentele muzicale sunt mereu în topul preferințelor copiilor mei. Avem de toate de la tobă până la clopoței muzicali. Nu vreți să știți ce fel de concerte și spectacole se încing la noi în apartament. Ei, bine, uneori, se încing și spiritele, dar asta este o altă poveste.

 

3. Seturile de construcție de la Geomag pot ține copiii mult timp ocupați. Nu vă imaginați ce liniște se poate așterne peste trei copii atunci când sunt concentrați să construiască ceva. Am testat acest lucru când fiul meu a avut un prieten în vizită.

4. Lego este marea dragoste a copiilor mei. Fie că este Lego duplo, fie că este Lego cu piese mici, le pune la treabă imaginația.

 

5. Jocurile de îndemânare sunt potrivite pentru zilele de vacanță cu vreme care te ține în casă, dar și în timpul călătoriilor. Eu l-am inclus în bagajul cu jocuri și activități pentru mașină. De multe ori, am folosit jocuri de genul atunci când am mers la drum lung.

 

6. Nisipul kinetic îl păstrez pentru momentele când am nevoie de liniște pentru câteva minute sau când doresc să îi țin ocupați pe copii, pentru că am ceva urgent de făcut. Este adevărat că, apoi, am și de strâns, dar merită efortul. Uneori îl mai cer și ei, dar pentru că nu este la vedere, uită de el. De aceea, atunci când le propun să se joace cu el, efectul este garantat.

 

7. Îmbracă familia de ursuleți este un joc tare drăguț, atractiv și pentru copiii mai mici și pentru cei mai mari. Noi avem și diferite fețe cu emoții ale ursuleților și, în plus, identificăm și emoțiile.

8. Corpul uman magnetic este un joc educativ care le oferă celor mici primele informații legate de corpul lor.

 

9. Șahul este pentru copilașii puțin mai mari. Fiul meu este îndrăgostit de acest joc și se joacă foarte mult cu tatăl său.

 

10. Costumele de carnaval sunt foarte distractive, iar cei mici le iubesc. Noi avem multe costume, pentru că le-am primit. Am și cumpărat unul de Țestoasă Ninja, pentru că și-a dorit foarte mult copilul. Pe altele le-am confecționat. De exemplu, am confecționat un costum de fantomă, pentru că cei mici se distrează jucându-se cu tatăl lor de-a fantomele. Dar cred că le-ar plăcea tare mut și acest costum.

11. Ouăle de dinozauri au fost o vreme atracția principală pentru fiul meu. Am și cumpărat, am și improvizat, le-am făcut case la dinozauri, am fost arheologi și am găsit ouăle etc.

12. Nu cred că se vor sătura vreodată de mașinuțe. Că fac garaje, că fac curse, amândoi copiii le iubesc și se joacă zilnic cu mașinuțele.

Articolul conține linkuri afiliate.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

Un articol cu jucării recomandate copiilor cu vârsta 1-3 ani găsiți aici.

Cărți pentru copii cu tematică generală găsiți aici și aici, iar aici cărți despre iarnă și Crăciun.

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.