Cum să formulăm eficent obiectivele pentru noul an

0

Acest articol face parte din provocarea de vineri, în cadrul căreia, vă invit, dragi mămici, să faceți ceva pentru voi, pentru a vă îmbunătăți viața, relația cu copiii sau cu partenerul. Este așa de important să ne simțim bine în pielea noastră, să facem lucruri și pentru noi fără a simți vină.

 

Mai sunt câteva zile și ne luăm rămas bun de la 2018. Momentul bilanțului și al proiectelor pentru 2019. Dacă săptămâna trecută ne-am îndreptat atenția către trecut, astăzi este momentul în care privim către viitor.

De obicei, la sfârșit de an formulăm multe obiective. Și nu apucăm să realizăm multe dinte ele, pentru că entuziamul ne părăsește repede. La sfârșit de an, suntem dezamăgiți că nu le-am îndeplinit. Se pare că secretul este să trasăm mai puține obiective realizabile și să facem un plan mai amplu pentru realizarea lor.

Ia o foaie și un pix și scrie lucrurile cele mai importante pentru tine. De exemplu, trece pe hârtie 3-5 obiective mari (ex. să nu mai țip la copil, să fac 5 călătorii, să îmi schimb jobul etc.) Formulează obiective cât mai concrete. Notează apoi ce te împiedică în realizarea acestor obiective (ex. țip la copil, pentru că mi se reactivează imaginea mamei sau tatălului meu), dar și ce te ajută (ex. tehnici de liniștire).  Împarte obiectvul în etape mai mici. Stabilește-ți pași mai mici, mai ușor de realizat. De asemenea, trasează și un termen limită (gen 3 luni sau 50 de zile) Notează într-o agendă un progres zilnic sau săptămânal, care te apropie de realizarea obiectivului.

Gândește-te și la obiectivele pe care le-ai transferat de la un an la altul fără să le poți îndeplini. Care a fost cauza pentru care nu ai reușit să faci acest lucru ? Poate ai un blocaj sau poate factori din exterior au influențat acest lucru.

Pentru mine, anul 2018 a fost un an al introspecției, un an în care am înțeles adevăruri și am conștientizat lucruri.  Îmi doresc ca  anul 2019să se situeze mai mult în zona acțiunii și al schimbărilor, începute în 2018.

Tu ce obiective ai pentru 2019 ?

 

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.