Provocarea de vineri, astăzi despre recunoștință

1

Articolul face parte din provocarea de vineri, care te invită să privești către tine, dragă mămică! Să te descoperi pe tine, cea dinainte de copii. Să înveți să te iubești să să te apreciezi!

 

Mereu suntem nemulțumiți. Că nu câștigăm suficient. Că nu facem suficiente lucruri câte ne-am dori. Că nu călătorim destul. Că nu suntem mame perfecte. Ne comparăm mereu cu alții și, de aici, nefericirea noastră. Mi-a plăcut mult exercițiul recunoștinței la care ne-a invitat Cristina Oțel. Nu am reușit să îl fac în fiecare zi, timp de 100 de zile, dar îl fac destul de des în ultimul timp. Chiar dacă nu scriu mereu, seara, când închid ochii, enumăr în gând lucrurile pentru care sunt atât de recunoscătoare. Am reușit să găsesc, astfel, lucruri pentru care să pot mulțumi Universului, chiar și în cele mai proaste zile. Am văzut partea plină a paharului, privind situația din alt unghi.

Pentru ce putem să fim recunoscătoare

Pentru mine, luna decembrie este o lună a introspecției. O lună în care meditez mai mult la viața mea, la sensul pe care îl dau existenței mele, la evoluția mea. Pentru că este ultima vineri înainte de Crăciun și penultima din an, cred că ar fi momentul să ne îndreptăm atenția spre toate lucrurile frumoase care ni s-au întâmplat. Să facem exercițiul recunoștinței pentru tot anul care se pregătește să își ia rămas bun de la noi. Să luăm o foaie de hârtie sau o agendă frumoasă și să notăm :

  1. Ce apreciez la mine.
  2. Lucruri care s-au schimbat în bine la mine anul acesta.
  3. Ce apreciez la copiii mei.
  4. Ce apreciez la partener.
  5. Lucruri frumoase pe care le-am făcut cu cei dragi anul acesta.
  6. Pentru ce sunt recunoacătoare profesional anul acesta.
  7. Pentru ce lecții sunt recunoscătoare anul acesta. Ce am învățat anul acesta.

Și lista poate continua așa cum vă doriți. Puteți face și bilețele pe care să le puneți într-un borcan al recunoștinței, pe care notați anul. Sau puteți scrie scrisori celor dragi, în care să vă exprimați recunoștința că există în viața noastră față de ei.

De ce este important acest moment al recunoștinței ?

Știm cu toții că puterea gândirii este imensă. Și nu este nicun secret faptul că gândurile bune atrag lucruri bune. Când ne exprimăm recunoștința, începem să conștientizăm, să înțelegem mai bine situații sau persoane. Exprimarea recunoștinței ne aduce o stare de bine și ne ajută să vedem soluții noi. Privind lucrurile într-un mod pozitiv, atragem pozitivul pentru noi și cei dragi.

Putem extinde acest exrcițiu și în relațiile cu cei dragi. Să înlăturăm critica și să o înlocuim cu aprecieri. Să ne presărăm zilele cu momente de recunoștință, de acceptare și de iubire !

Alte articole din cadrul provocării de vineri găsiți aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Credit foto: Gabrielle Cole on Unsplash

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.