Ultimele luni au fost foarte agitate, cu alergătură, multă muncă și multe jonglerii cu programul. Ne-am propus ca luna decembrie să fie cât mai liniștită. Să ne tragem sufletul, să ne bucurăm în tihnă de copii, dar să avem puțin timp și pentru noi. Complicat tare când ai doi copii cu programe diferite! De aceea, am hotărât ca anul acesta, calendarul de Advent pentru luna decembrie să fie mai relaxat, să cuprindă mai puține activități fixe. Vom insera printre activități alte surprize mici cum ar fi ceva dulce sau câte un bilețel cu un mesaj surpriză. Pe lângă acest calendar, Moș Niculae le va aduce și un calendar de Advent Playmobil cu jucării, deoarece și-au dorit mult unul (noi îl avem de aici).
În afară de serbările copiilor de la grădiniță și de la școală (care nu sunt neapărat niște serbări, ci niște întâlniri plăcute părinți și copii), ne-am propus câteva activități. Le putem combina între ele, le putem schimba ordinea, le facem după cum avem timp, chef și dispoziție.
– Vom începe activitățile puțin mai repede cu vizitarea unui târg de Crăciun (vom sărbători ziua mea de naștere, ziua noastră de nume – Sf. Andrei și 1 Decembrie într-o mică escapadă cu copiii).
– Scrisoarea pentru Moș Crăciun (Deja copiii s-au apucat să îi scrie scrisori Moșului. Au lipit imagini cu ce își doresc și au scris numele jucăriei, dar, cu siguranță, vor mai face câteva până la cea finală).
– Seară de jucat jocuri de societate – Fiul meu a ajuns la vârsta când își dorește să se joace astfel de jocuri cu noi și este un prilej de conectare cu toată familia.
– Seară de puzzle (mai ales puzzle cu tematică de iarnă și de Crăciun)
– Seară cu aromă de ciocolată caldă și de poveste – Bem ciocolată caldă și citim cărți despre iarnă și despre Crăciun (copiii mei au început deja de câteva săptămâni să își aleagă aceste cărți pentru lectura de seară). La cele vechi se adaugă cele pe care le vor primi cadou anul acesta.
– Seară de experimente – Avem o carte cu experimente și vom alege de acolo ceva. Este foarte posibil să aibă căutare cele cu spumă de ras (care imită zăpada) sau cele cu gheață.
– Seară de ieșit în oraș – Vizionăm un film 3 D în oraș (probabil Frozen).
– Seri de filme acasă – Vizionăm filme cu tematică de Crăciun și mâncăm popcorn.
Turta dulce este deja un ritual în familia noastră. Am cumpărat deja ornamentele pentru turtă dulce, așteptăm să umplem casa cu parfum de miere, anason, coriandru, enibahar, nucșoară, cuișoare și scorțișoară.
– Confecționarea decorațiunilor – Meșterim ornamente de Crăciun.
– Tradiționalul cumpărat al bradului- Copiii cumpără bradul împreună cu tatăl lor și împodobim cu toții casa pentru sărbătoare.
– Concert de coline- Mergem la un concert de colinde.
Poate avem noroc și de zăpadă pentru ca farmecul lunii decembrie să fie complet. Iubesc luna decembrie și încerc să mă țin cât mai departe de nebunia cumpărăturilor, de goana după cadouri, de întors casa pe dos și de gătit zile întregi.
Puteți descărca bilețelele cu activitățile lunii decembrie din calendarele de advent din anii trecuți de aici sau de aici. Alte idei activități pe care să le faceți în așteptarea lui Moș Crăciun, găsiți aici.
Idei de cărți de Crăciun găsiți aici.
Un decembrie presărat cu praf magic, în tihnă, vă doresc!
Sursă foto: Pixabay