Vico, fratele dragonilor de Oliver Pautsch-Timo Grubing

0

Dragonii, balaurii, dinozaurii sunt creaturi fascinante pentru copii. De multe ori, cei mici își imaginează că se luptă cu aceste animale fantastice, alteori că sunt prieteni cu ele.

Dar când un copil este fratele unor dragoni? Nu pot lua naștere decât întâmplări surprinzătoare care îi țin pe copii cu sufletul la gură. De astfel de personaje încântătoare și de faptele lor deosebite, se vor bucura copiii, atunci când vor citi seria de cărți pentru copii „Vico, fratele dragonilor”, apărută la Editura Sigma Educațional.

Volumul I , „Vico, fratele dragonilor – Secretul talismanului strălucitor” va fi lansat pe 19 octombrie, ora 15:00, la Biblioteca Națională a României.

Deși grupa de vârstă este de 10-12 ani, eu cred că poate prinde foarte bine și la copiii mai mici care iubesc dragonii. La 7 ani, fiul meu a stat cu sufletul la gură până am terminat de citit cartea și abia așteaptă continuarea ei. Vă las mai joc câteva informații despre carte oferite de Editura Sigma.

Parcă desprinși din lumea animațiilor pentru a face un popas de senzație în lumea cărților, doi pui fantastici de dragon, Verzișoara și Albăstrel, privesc cu niște ochi mari, încântători și protectori, spre fratele lor om, de pe coperta unei cărți pentru copii recent publicate de Editura Sigma Educațional.

Duș cu nori și multă aventură

Ilustrațiile din paginile cărții Vico,  fratele dragonilor – Secretul talismanului strălucitor îi cuceresc pe loc pe cei mici și îi conving să rămână până la capăt în poveste alături de personajele cărții. Copiii vor citi cum se face curat într-o locuință de dragoni, vor zbura cu imaginația pe spatele lor acoperit cu solzi, vor trece printr-un duș cu nori care le va aduce multă aventură, își vor face prieteni acolo unde te aștepți mai puțin și le vor afla acestora poveștile nemaipomenite.

Seria Vico, fratele dragonilor a fost lansată în Germania la începutul anului, fiind întâmpinată cu entuziasm de către cititorii de toate vârstele, fascinați de poveștile și legendele în care protagoniști sunt dragonii. Personaje de basm, creaturi cu forțe fabuloase din mituri îndepărtate, dragonii au inspirat și continuă să inspire scriitorii și să înflăcăreze imaginația cititorilor din toate timpurile. Urzeala tronurilor,  Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, seria Harry Potter sunt doar câteva titluri de răsunet dintr-o multitudine în care dragonii fac impresie.

Într-o rețetă care dă iar și iar rezultate ce ar mai fi de adăugat? Primul volum din seria Vico, fratele dragonilor – Secretul talismanului strălucitor aduce un plus de farmec prin ilustrație și rearanjează ingredientele tradiționale ale clasicei povești cu dragoni, reinterpretându-le  în chip năstrușnic și copilăresc. Vico, un copil, și doi pui de dragoni, frații lui, doresc să împace oamenii și dragonii care s-au împărțit în două tabere aflate în război dintotdeauna.

Vico este singurul om dintr-o familie de dragoni. Nu știe să zboare precum frații lui, nu este atât de încântat să se zbenguie printre nori ca ei, dar, atunci când sora sa dragon dispare în pădurea interzisă atrasă de o strălucire irezistibilă, se avântă neînfricat să o salveze și face primul pas către marea aventură. La capătul aventurii, vor reuși oare cei trei frați să-i lecuiască pe oameni de frica de dragoni?

Verzișoara și Albăstrel se cuibăriră lângă Dindra, mama-dragon, iar Vico se lipi strâns de Drago. Tulburat, povesti ce pățise în pădure, de la căderea Verzișoarei până la întâlnirea cu Mona și oamenii. Avea multe idei despre ce s-ar fi putut face în privința fricii oamenilor față de dragoni.

– Aș putea să merg în sat și să le povestesc despre dragoni! Propuse el, înflăcărat.

– Vrei să spui tot despre noi, dragonii, pui de om! se răsti Verzișoara la fratele ei, ca de obicei.

– Am putea să o invităm pe Mona, ca să ne povestească despre oameni, zise Vico.

 Cine sunt creatorii seriei Vico, fratele dragonilor?

Oliver Pautsch (n. 1965, Hilden, Germania), autorul cărții, și-a început activitatea literară în anul 1994. Scrie scenarii, piese de teatru, proză scurtă, romane polițiste și cărți pentru copii și tineri. Cartea sa Der Bruch (Ruptura) a fost introdusă în catalogul White Ravens 2010 de către Biblioteca Virtuală Internațională pentru Tineret din München. Acest catalog cuprinde cele mai relevante titluri nou publicate din literatura pentru copii și tineri din întreaga lume. În perioada studenției, scriitorul a avut și diferite ocupații în industria filmului și a televiziunii. Din 2007 este implicat în evenimentele de promovarea lecturii în rândul tinerilor.

     Timo Grubing s-a născut în 1981 în orașul Bochum din Germania. După studiile de arte plastice din Münster, se întoarce în orașul natal. Aici trăiește și lucrează ca ilustrator pentru cărțile dedicate copiilor, adolescenților sau pentru jocuri de societate și de calculator. Pasiunea sa pentru animalele cu solzi merge atât de departe încât ar crește cu mare bucurie un dragon drept animal de companie. Și, dacă visul său de ilustrator nu s-ar fi împlinit, i-ar fi plăcut să lucreze ca îngrijitor de animale în Jurassic Park.

Editura Sigma Educațional își propune să aducă cât mai multe titluri interesante copiilor. Cărțile propuse copiilor stimulează interesul celor mici pentru lectură, acestea fiind un suport atractiv pentru activitățile clubului de lectură „Ștafeta poveștilor“, pe care editura îl derulează începând din acest an școlar în școli și grădinițe.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.