Ziua Mondială a Prematurității

0

În data de 17 noiembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Prematurității. Roxana Nicolau, mămica cu suflet mare a unui pui luptător a inițiat o frumoasă inițiativă de a aduce puțină bucurie mamelor care stau foarte mult în maternitate. Pentru a sărbători această zi, Roxana împreună cu alte mame cu suflet frumos vor duce în maternitate seturi croșetate de căciulițe și botoșei, făcute de ele cu mult drag și multe scutece de bumbac care sunt foarte folositoare pentru îngrijirea puiuților. De asemenea, Roxana Nicolau merge săptămânal pentru a susține mamele de prematur. Dar mai multe despre acest eveniment vă invit să citiți în articolul semnat chiar de Roxana.

 

Noiembrie este, pe plan internațional, luna dedicată prematuritatii. Luna în care se încearcă a se atrage atenția asupra problemei nașterilor premature, asupra riscurilor ce apar și asupra nevoii de a da bebelușilor un start cât mai sănătos în viață. 17 noiembrie este Ziua internațională a Prematuritatii. În 2014 este la a 4-a ediție.Iar anul acesta are loc pentru prima dată în marile orașe ale României. Evenimente care să atragă atenția asupra problemei prematuritatii se desfășoară în luna noiembrie pe tot cuprinsul globului. 15 milioane de copii sunt născuți prematur în lume, în fiecare an. Adică 1 din 10. Mai mult de 1 milion dintre aceștia nu supraviețuiesc, din cauza complicațiilor, iar mulți dintre cei care supraviețuiesc rămân cu dizabilități pe viață. Nașterea prematură este pe primul loc, la nivel global, în topul motivelor de deces la nou născuți.

În Brașov anul acesta frumoasa zi va fi organizată de mămici pentru Maternitatea Brașov ,mămici care au copii născuți prematur, mămici ai căror copii au trecut prin secția de Terapie intensivă, sau doar mămici care au născut la Brașov, sau pur și simplu oameni cu suflet care au dorit să ne ajute.

Ideea de a face ceva pentru această zi a pornit cu câteva săptămâni în urmă, când mă gândeam cum aș putea să le fac mamelor din secția de terapie intensivă o zi mai frumoasă, eu la rândul meu, fiind tot mamă de prematur, știu cât de important este suportul, și țin minte și acum cât de frumoasă a fost ziua în care micul meu luptător purta prima sa căciulă. Știu să croșetez,o fac pentru cei dragi, cei cărora le place ceea ce fac, și atunci am decis că voi croșeta din nou pentru maternitate. Așa că am spus mamelor pe care le cunoșteam de intenția mea și aveam să aflu câte mame cu suflet frumos există printre noi.

Împreună am reușit să conturăm o acțiune frumoasă, astfel încât vom duce maternității seturi croșetate de căciulite și botoșei, făcute de noi cu mult drag, și de asemenea vom duce multe scutece de bumbac care sunt foarte folositoare pentru îngrijirea puiuților.

 

de Roxana Nicolau

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Ziua Mondială a Prematurității"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *