Săptămâna 47 din viața lui Pișcoțel- pregătiri de sărbători

0

Parcă a început să doarmă mai bine noaptea. Se trezește prima dată după o oră jumătate-două, apoi când mă bag eu în pat pe la 12.30-1, apoi spre dimineață când suge foarte mult. În schimb se trezește la 7.30 sau 8.30 și este foarte energic și agitat. Ne trage de nas, păr, își aruncă capul în noi, ne bagă degetele în ochi, gură, face orice pentru a ne trezi. Pe la mijlocul săptămânii a avut însă o noapte în care nu a dormit vreo două ore, care mie mi s-au părut o eternitate. S-a culcat pe la 21.00, s-a trezit pe la 10.00, a adormit la loc, apoi pe la 12.30 a început distracția. La oboseala acumulată în ultimele seri, s-a adăugat frustrarea că nu am avut timp de curățenie și că nici în ziua următoare nu voi reuși să fac ceva. Mi-era foarte ciudă că i-a sărit somnul și că nu reușeam să-l adorm. Mi se închideau ochii lângă el și el nimic. I l-am plasat nervoasă Soțului, deși știam că numai eu pot să-l adorm. Dar mă simțeam neputincioasă și vinovată în același timp, deoarece eram conștientă că Pișcoțel nu are nicio vină pentru frustrările mele. Din fericire restul nopților au decurs normal, cu micile treziri obișnuite.

Ziua, Pișcoțel se cațără pe masă și trage jos tot ce apucă. Nu-l mai interesează jucăriile, acum e pasionat de telefon, telecomandă, pixuri, laptop, căști, termostat etc. , tot ce este pe masă. Se bagă pe sub masă, trece dintr-o parte în alta. Intră în tot felul de locuri inaccesibile și apoi nu poate să mai iasă și plânge. Se agață cu mâinile de scaune, de masă, de canapea și țopăie. Dacă cumva cineva vorbește tare, țipă și el să acopere gălăgia. A învățat să facă „Pa”, ridică ba o mână, ba pe amândouă și le agită în aer. Când e bine dispus, vorbește pe limba lui toată ziua. Ne urmărește fiecare mișcare și cum ieșim din cameră vine după noi. Dacă ne vede că ne îmbrăcăm se pune pe plâns și ni se agață de picioare. Când a venit socru-meu, am sperat că aș putea termina și eu curățenia începută în bucătărie. Dar Pișcoțel a avut o izbucnire isterică de plâns, că nu am avut puterea să-l las cu el nici 2 minute. Nu a reușit cu niciun chip să-l facă să stea cu el sau să se joace cu el.

Pișcoțel a simțit din plin agitația pregătirilor pentru sărbători. Curățenia făcută pe bucățele, fie cu el pe lângă noi, fie în puținele momente când dormea, cumpărăturile, work-shopul de turtă dulce cu prietenii noștri etc., toate au intervenit în rutina lui zilnică, dar el a făcut față cu brio și a fost înțelegător. A avut parte și de o căzătură din pat.

Duminică a venit Moșul la bunicii lui, puțin mai repede. A fost foarte încântat de o cutie de lemn cu 5 tipuri de activități. S-a jucat fascinat cu ea. Camionul cu remorcă nu i-a suscitat niciun interes. Nici nu l-a atins. Suntem curioși să vedem cum va reacționa la celelalte cadouri.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 47 din viața lui Pișcoțel- pregătiri de sărbători"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *