Interviu cu Lupșa Dana, inițiatoarea proiectului Happy Moms

0

Pe Dana am cunoscut-o inițial în spațiul virtual, într-o comunitate de mămici frumoase, vesele și sufletiste. M-a cucerit de la început cu optimismul său, cu atitudinea sa pozitivă, cu perseverența și hotărârea sa. Așa cum a mai fost numită, Dana este o adevărată „zână”, care transformă cu bagheta sa magică orice proiect în care se implică, într-un adevărat succes. De curând, ea a pus bazele Asociației Happy Moms, o comunitate care reunește laolaltă mămici talentate și deosebite. Dar să o cunoaștem mai bine pe Dana Lupșa în interviul următor.

1. Câteva cuvinte despre tine

Sunt mamă a doi baieţi, economist de profesie, lector universitar de carieră. Mă consider o persoană hotarâtă, serioasă, un profesor exigent, dar şi o mamă veselă şi o femeie care iubeşte toate lucrurile hand-made, home-made, natura şi culorile ei. De când sunt mamă descopăr cu drag un Eu uitat sau ascuns în tumultum cotidian, un Eu creativ, zglobiu şi jucăuş, care râde şi se joacă împreună cu pruncii, dar care realizează lucruri serioase cu şi pentru mame şi copii.

 2. Ce este Happy Moms și cum a luat naștere această inițiativă?

Happy Moms este un proiect drag, izvorât din dorinţa de a reuni o comunitate de mame cu aceleaşi preocupări, din dorinţa de a promova mame care realizează diverse minunăţii hand-made acasa, din dorinţa de a transfera cunoştinţe si experienţa de la mame care activează în mediul privat sau mediul ONG de ani buni, din dorinţa de a reînvia tradiţiile şi preocupările de tipul cusut motive naţionale, croşetat, tricotat, florărit, si nu in ultimul rând din dorinţa de a cunoaşte şi alte mame care doresc să lamurească probleme legate de alimentaţie, purtat sănătos al bebeluşilor, homeopatie sau altele, direct de la specialişti.

 3.  Ce îți propui prin acest proiect ?

În primul rând propun informare, socializare, promovare, pe fond de zâmbete şi ceai parfumat, întâlnirirle petrecându-se într-o atmosferă veselă şi prietenoasă, bucurându-ne de fiecare dată să cunoaştem mămici care au aflat despre noi şi vor să ne cunoască. Avem deja o echipă de mame voluntar din mai multe domenii, care sunt gata să răspundă întrebărilor mamelor, prezentate pe site-ul http://www.happymoms.ro: mamica Ioana Medrea – antrenor, mamica Monalisa Moga – doula, mamica Andreea Paun – nutritionist, mamica Roxana Blaj – psiholog, mamica Mihaela Pintea – instructor Dunstan Baby Language, mamica Daniela Mezdrea – fotograf profesionist, mamica Laura Avram – antreprenor. Şi alte mame care ne susţin activitatea şi ne sprijină ori de câte ori este necesar, cum ar fi mămica Laura Grinişteanu, preşedinta asociaţiei Maya Mastermind, dar si alte mamici, carora le mulţumesc pentru implicarea de care dau dovadă.

 4. În ce evenimente s-a implicat Happy Moms până acum?

Există mai multe serii de evenimente adresate mămicilor. “La sfat cu mămicile” este o serie de evenimente care se adresează mamelor care doresc să afle informaţii din diverse domenii direct de la specialişti, fie ei psiholog, nutriţionist, medic, homeopat sau alte tipuri de specialişti. “Mămici de poveste” este o serie de evenimente dedicate mamelor care au o afacere sau doresc să pornească un proiect în acest sens. La fiecare întalnire o mamă “practică” si una “teoretică” expun cunoştinţe şi experinţă, pe teme diverse – de la finanţare, la marketing, management – dezbat împreună cu mamele participante probleme cu care se confruntă în propria firmă sau probleme care le preocupă în calitate de mame care doresc să “crească” sau să demareze o afacere. “Atelier de vise…” este un alt tip de evenimente, menite a aduna mame de cariera care doresc să tricoteze, croşeteze, coasă împreună, într-o atmosferă caldă şi calmă, ca un fel de clacă. Mai există întâlnirile doar pentru socializare, “Mămici în vizită la…”, şi cele dedicate copiilor şi mamelor, “Zâmbete cu parfum de…”. De precizat este faptul că la majoritatea întâlnirilor, mamele participă împreună cu puii, aceştia beneficiind însă separat de distracţie şi voie bună asigurate de mămica Delia Sandu – owner la Party Nation.

interviu-happymoms-2

 5. Cum le poate sprijini Happy Moms pe mămicile dornice să-și schimbe cariera?

În primul rând prin furnizarea de informaţii coerente, eu insămi îmi ofer cunoştinţele şi expertiza mamelor care doresc să dezvolte sau să demareze o afacere. Însa seşi pare ideal ca mamele să renunţe la actualul job, să pună punct şi să întoarcă pagina, lucrurile sunt puţin diferite în realitate, astfel încât aş recomanda mamelor să pornescă un proiect în paralel urmând şi cariera actuală, apoi, pe măsură ce propriul proiect se dezvoltă, să facă translaţia către afacerea personală.

În plus, dacă există mame care realizează produse hand-made, ca modalitate de promovare directă, există pe site o secţiune numită Expunem, unde în “Coşuleţul cu poveşti”, mamele pricepute ne prezintă minunăţiile realizate de ele. Sunt tare mândra şi fericită să găsesc zilnic e-mailuri de la mame care doresc să expună şi mă bucur mult că le pot sprijini în acest fel.

6. Ce aduce nou Happy Moms față de alte asociații/organizații cu același specific?

Happy Moms sprijină dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă în plan personal a mamelor, a copiilor, a familiei în general. Atmosfera este una degajată, caldă, copiii sunt bineveniţi oricând doresc să se alăture mamelor la întalniri. Recunosc sincer ca nu am analizat ce există în Braşov ca iniţiative ce se adresează direct mamelor din toate categoriile menţionate anterior, mi-am dorit să propun mamelor această viziune şi să “fac” să se întâmple lucrurile aşa cum văd eu că ar fi util pentru mămici, fără rivalităţi, îndârjire sau lupte. Doar cu zâmbete şi voie bună, aşa cum îmi place mereu să spun. Spre exemplu am fost tare mândră să decopăr zilele trecute faptul că mămica Iuliana Darie – owner la Harbuz, care comercializează sisteme  de purtat, organizează ea însăşi un atelier pentru o altă mămică – Emiliana Vereş, owner la Cuib de înger, care comercializează şi ea slig-uri, dar concepute, create şi realizate de către ea însăşi. Ce bucurie mai mare decât să vezi că doua mame care s-au cunoscut la un eveniment Happy Moms se ajută şi îşi dau mâna construind împreuna ceva. Aşa ceva mi-aş dori să se întâmple zilnic.

interviu-happymoms

7. Cum ai reușit să reunești atâtea mame cu povești interesante și pasiuni diferite?

Meritul reunirii l-aş pune pe seama destinului care m-a plasat în locul potrivit pentru a le cunoaşte. Pe o parte din ele le ştiam deja, altele au aflat de la prietene, de la prietena prietenei sau de la colege sau vecine cam cu ce ne ocupăm. Şi au venit către noi pentru a ne cunoaşte.

 8. Ce crezi că au în comun toate aceste mămici?

În primul rand mămicia este o calitate care ne leagă, este cel ceva care te face să ştii că eşti în siguranţă povestind la o ceaşcă de ceai, dupa dezbateri legate de afaceri, şi despre copii, degajat, fără a te simti o intrusă la o întâlnire business doar pentru că eşti mamă. Apoi setea imensă de informaţii, dar şi dorinţa de socializare. Indiferent că este vorba despre mame de carieră, mame casnice, toate se simt bine împreună, ne simţim bine împreună, de fapt.

9. Ce alte evenimente pregătești?

Având în vedere şi preocuparea pentru natură şi săntăte, planuim deja ca îin curând să ne vedem în formulă extinsă, într-unul din parcurile mari din Braşov, dar în paralel şi în Cluj, cu mame şi copii pentru o porţie zâmbitoare de mişcare. Pot dezvălui doar că implică biciclete, dans, mişcare şi voie bună, şi că evenimentul este parte din campania care se numeşte “Mă mişc prin joacă, respir în natură”. Avem deja sprijin media, avem ca parteneri încă două asociaţii: Bucuria Vieţii şi Maya Mastermind.

Şi aceasta este doar prima surpriză de anvergură pe care o pregătim.

10.  Ce trebuie să facă mămicile interesate să devină parte din comunitatea Happy Moms?

Orice mămica ce doreşte să ne cunoscă sau să ne sprijine este binevenită, invităm mamele care au afaceri, mamele care realizează produse hand-made, mamele care doresc sa se informeze, şi orice mamică interesată, să ne viziteze pe http://www.happymoms.ro, pe pagina de Facebook sau să ne scrie pe contact@happymoms.ro. Uşa este deschisă, le asteptăm cu mare drag!

 

About The Author

Niciun comentariu on "Interviu cu Lupșa Dana, inițiatoarea proiectului Happy Moms"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *