În așteptarea unei noi vieți

0

Fie că ne ia pe nepregătite, fie că am planificat îndelung momentul, apariția unui copil aduce o fericire inimaginabilă în viața părinților. După ce au fost făcute mai multe teste de sarcină, iar medicul ginecolog a confirmat sarcina, începe perioada oarecum confuză în viața fiecărei femei. Bucuria este umbrită de stările de greață, de amețeli, de toropeala continuă și de lipsă de energie. La aceste stări neplăcute se adaugă o oarecare panică ce pune stăpânire pe viitoarea mamă. Aceasta își pune tot felul de întrebări: ce fel de mamă va fi, dacă se va descurca în noul rol, cum se va rupe timp de doi ani de munca sa, dacă viața socială sau relația sa va fi grav afectată, dacă va mai avea timp să doarmă, etc. În plus apare stresul legat de sănătatea copilului, de problemele care pot apărea pe parcursul sarcinii sau după ce micuțul se va naște.

Odată trecut primul trimestru de  sarcină, mama începe să se acomodeze cu noua stare de fapt și o imensă beatitudine îi inundă sufletul. Și-ar dori ca toată lumea să-i împărtășească această bucurie și este foarte mândră că va avea un copil. Toate stările neplăcute din primul trimestru sunt deja amintire acum și femeia așteaptă cu nerăbdare fiecare întâlnire la ecograf cu copilașul său. În această perioadă se prefigurează și sexul copilului, prilej pentru părinți să-și pună imaginația la lucru pentru a găsi cel mai potrivit nume pentru odorul lor. Tot acum bebele își face simțită prezența cu primele mișcări care se vor înteți pe parcursul sarcinii. Așteptarea este lungă, dar și frumoasă, pentru că în această etapă din viața ei, femeia se simte binecuvântată că mugurii unei noi vieți au încolțit în interiorul său. Acum copilul devine prioritatea, celelalte preocupări trecând într-un plan secund. Mama se bucură și de grija deosebită pe care i-o acordă cei dragi, simțindu-se specială.

Astfel nici nu-și dă seama când timpul trece și sosește momentul întâlnirii cu micuțul, atunci când îl va ține pentru prima dată în brațe și va simți că nu va dori să-i dea drumul niciodată. De acum începe o nouă etapă în viața sa, în care zâmbetul puiului ei va fi ca o rază de soare, iar tot universul se va învârti în jurul noii vieți.

About The Author

Niciun comentariu on "În așteptarea unei noi vieți"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *