Despre alimentație sănătoasă și frumusețe cu Sigina Pop, nutriționist dietetician

0

Nutriționist dietetician licențiat, Sigina este specializată pe nutriție clinică și stil de viață. Este larg cunoscută ca blogger de beauty&lifestyle, deținând unul din cele mai cunoscute bloguri de nișă din regiune. Cele două activități, meseria și pasiunea pentru blogging, le contopește prin conceptul nutribeauty (sau nutricosmetică), pentru că este convinsă că baza pentru frumusețea de durată sunt alimentația și stilul de viață potrivit.

  1. Cum ai descoperit pasiunea pentru nutriție?

Pasiunea pentru nutriție a fost cultivată de mică, de către mama mea, medic primar interne si practicantă a terapiei naturiste, inclusiv dietoterapie, de peste 30 de ani. Așa că nu am descoperit-o, am conștientizat-o, apoi am avut șansa să pot să și urmez studii în domeniu.

  1. Ce înseamnă pentru tine o alimentație sănătoasă ?

O alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, o alimentație echilibrată, care să acopere necesitățile organismului și să contribuie la calitatea vieții sub toate aspectele, nu în detrimentul ei.

  1. Ce ai sfătui pe cineva care dorește să-și schimbe stilul alimentar ? Ce pași ar trebui să urmeze ?

În primul rând, ar trebui să renunțe la nonalimente. Așa numesc eu băuturile carbogazoase și multe produse zaharoase. Pe locul doi ar fi alimentele procesate – aici intră alimentele care se află departe de forma lor naturală (semipreparate, supe instant, produse de tip snacks/chips). Să se axeze pe alimentele naturale – carne, lactate, ouă,legume și zarzavaturi, cereale neprocesate, fructe, semințe oleaginoase. Și neapărat lichide suficiente – adică apă, ceaiuri, sucuri proaspete.

  1. Ce ar trebui să elimine mamele din meniul copiilor lor ?

Tot ce am menționat mai sus – alimente de tip junk food, prea concentrate în zahăr – gusturile se cultivă. Dacă nu se face un obicei din consumul de alimente nesănătoase, copilul nu le cere.

  1. Ce fel de alimente nu ar trebui să lipsească din dieta copiilor ?

Depinde de vârsta pe care o are. În funcție de aceasta, îi pot fi create obiceiuri sănătoase cu gustări formate din bețigașe de rădăcinoase, fructe, legume, lactate. Când i se oferă dulciuri, acestea ar trebui să fie de calitate: o prăjitură de casă, o ciocolată belgiană etc. Mai rar și cu ingrediente de calitate mai bună înseamnă mai sănătos. La fel și la sucuri, a se evita carbogazoasele, se poate folosi o varietate de sucuri de fructe și/sau legume etc.

  1. Care este legătura dintre frumusețea exterioară și regimul alimentar ?

Frumusețea exterioară trebuie și ea hrănită. Fără o alimentație și o hidratare adecvate, pielea, părul, unghiile și corpul nostru nu își pot păstra o frumusețe de durată. În cadrul unui regim alimentar echilibrat, există și aceste alimente care sunt ”mâncare pentru frumusețe”.

  1. Conferința pentru mame” promovează mama în toată complexitatea sa. Ce înseamnă pentru tine „a fi mamă” ?

Pentru mine, înseamnă privilegiul de a modela o nouă viață în plan emoțional, fizic și spiritual, de a urma un instinct sănătos, pe care orice femeie normală trebuie să-l simtă. Ce întrebare complexă!

  1. Ce vor afla mămicile care vin la Conferința pentru mame  de la specialistul Sigina Pop?

La ”Conferința pentru mame” vom vorbi puțin despre miturile din sarcină și de revenirea la o formă fizică sănătoasă, pentru că suntem o generație căreia ne pasă de sănătatea noastră și de felul în care arătăm. Și copiilor din ziua de azi le pasă de cum arată mamele lor.

 

 

About The Author

Niciun comentariu on "Despre alimentație sănătoasă și frumusețe cu Sigina Pop, nutriționist dietetician"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *