Cum amenajăm camera unui explorator, în stil Montessori?

0

Săptămâna trecută mi-am înscris copilul cel mare la școală. Nu mă gândeam că o nouă etapă este atât de aproape. M-au copleșit emoții diverse. Magia începutului, nostalgia primilor ani. Mândria față de băiețelul care a devenit, care explorează mereu și care visează să devină ba explorator, ba inventator, ba salvator, ba fermier. Odată cu această nouă etapă, dileme noi iau locul celor vechi.  Ce after school să alegem? Ce programe educative? Ce materiale educative ar fi potrivite pentru această vârstă? Cum să îi construim un spațiu adecvat învățării și relaxării acasă, mai ales că împarte camera cu surioara sa.

Ne-am propus ca vara aceasta să le reorganizăm camera pentru a le oferi fiecăruia spațiul de care are nevoie. Pentru că îmi place să mă informez și să nu las la voia întâmplării ce ține de ceea ce le ofer copiilor, am început să mă documentez despre idei de mobilă pentru copii. Și dacă ar fi și în stil Montessori, ar fi ideal. Și acum avem piese de mobilier tip Montessori, dar altfel ar arăta o cameră amenajată cap coadă în același stil. Camera este una obișnuită traiului la bloc, de aceea provocarea este cu atât mai mare.

În căutările mele, am descoperit DecorPentruCopii, un magazin online, cu produse special create pentru copii.  M-a cucerit de la primul click, așa că am trecut la pasul următor, acela de a afla cine se află în spatele acestui magazin online. Mai ales, că îmi place ideea că toate produsele sunt fabricate în România. Susțin producătorii români și prefer să cumpăr oricând astfel de produse. Iar dacă producătorii mai sunt și părinți, care produc articole pentru copii, este sigur că voi merge pe mâna lor. DecorPentruCopii reunește 20 de branduri românești și, în mare parte, acești antreprenori sunt și părinți. Și preocupați de educație. Se vede acest lucru în dorința lor de a oferi mobilă prietenoasă pentru copii.

Camere aranjate în stil Montessori

Mobila este în acord cu principiile Montessori, favorizând independența si individualitea copilului. Filozofia Montessori respectă legile naturale de dezvoltare a spiritului uman, pentru o evoluție fizică, cognitivă, artistică, emoțională sau spirituală armonioasă. Toate piesele de mobilier sunt la nivelul copilului pentru a-i permite acestuia accesul la orice are nevoie. Niciun aspect nu este neglijat. Pătuțul, colțul de citit, măsuța și scaunele pentru activități, cortul de joacă, organizatoare pentru haine, pentru jucării, chiar și un garaj suspendat pentru mașinuțe.

Frustrările copiilor mici sunt eliminate atunci când și ei pot lua sau pune singuri o haină în cuier sau în dulap.

Când pot răsfoi ce carte doresc. Când nu au nevoie de un adult să le rezolve problema.

Toate aceste piese de mobilier sunt confecționate cu multă atenție, din materiale naturale și care respectă normele de siguranță pentru copii. Astfel se creează un spațiu sigur de explorare pentru micii exploratori. Deși am intrat pentru mobilă, m-am pierdut printre atâtea  minunății. Materiale textile vesele, decorațiuni pline de viață și, foarte important, materiale educaționale, care oferă copiilor joacă și învățare, în același timp.

Am descoperit materiale educative inedite, care stimulează curiozitatea și imaginația copiilor.

Care este avantajul de a cumpăra direct de la producători ?

Cumpărând de la producători, ajutăm la creșterea economiei țării. Prețurile sunt mai mici, pentru că nu există adaosuri. În magazinul DecorPentruCopii, uneori produsele au prețul și mai mic decât cel de pe site-ul de prezentare al brandului respectiv. În plus, sunt mereu promoții sau puteți găsi produse cu un preț bun în pachetele promoționale. Luna trecută, au împlinit un an și au dăruit un pat căsuță. Costurile de transport sunt foarte avantajoase, iar la multe produse sunt chiar gratuite. Eu sunt atentă la detalii și la atitudinea față de clienți. Nu mai intru într-un magazin, unde am observat o lipsă de respect față de clienți. La DecorPentruCopii, grija față de clienți și dorința ca toată lumea să fie mulțumită se vede și din faptul că au un serviciu relații-clienti, foarte prietenos, care funcționează nonstop. De asemenea, ei cer mereu feedback de la clienți pentru a-și îmbunătăți serviciile și produsele oferite.

Mie îmi place acest gen de afaceri, pentru că mă simt ca într-o familie atunci când cumpăr de la ei și simt că nevoile mele contează și sunt ascultate.

Iepurașul trece pe la DecorPentruCopii anul acesta și participă și la un concurs

Chiar dacă las mobila pentru la vară, nu mă pot opri să nu le iau copiilor câte o surpriză pentru Paște. Mai ales când sunt atâtea promoții în această perioadă. În afară de reduceri, mai sunt și cadouri de la producători. De ex. cei ei de la Dandelion oferă o pernuță cadou în forma de lună la primele cinci comenzi de cort teepee, cei de la Babur oferă o pernuță personalizată cu numele copilului la primele cinci comenzi de apărători pătuț împletite. Dar cel mai atractiv mi se pare concursul. Cum altfel, decât sub forma unui joc ? În perioada 21 Martie-21 Aprilie 2019, produsele cu semnul „iepuraș” te aduc mai aproape de câștigarea unui set de masă și scaun iepuraș. Mai multe detalii pe pagina concursului.

Vă invit să intrați pe site-ul lor și să vă alocați puțin timp acestei activități. Nu veți ieși foarte repede !

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.