Titluri noi în seria „Prietena mea Conni”

0
Conni

Folosesc mereu poveștile, când vreau să îmi pregătesc copiii pentru o situație nouă din viață, să îi ajut să depășească o traumă sau o problemă cu care se confruntă. Colecția „Prietena mea, Conni”, apărută la editura Casa, este perfectă în acest sens, deoarece cuprinde întâmplări palpitante din viața unei fetițe. Copiii se identifică ușor cu acest personaj, iar lectura cărților poate fi un punct de plecare pentru discuții legate de diferite teme importante pentru aceștia. În biblioteca noastră, Conni are un loc de cinste, fiind foarte îndrăgită de fetița mea. Această serie s-a îmbogățit cu noi apariții foarte interesante.

„Conni merge la școală” este ideală pentru copiii care se pregătesc să înceapă școala sau care abia au început-o.  Copiii acceptă mai ușor o schimbare majoră, atunci când înțeleg despre ce este vorba.

Înscrierea și vizita la școală, pregătirile, prima zi cu ghiozdanul în spate, primele fotografii la școală, întâlnirile cu doamna și colegii, toate sunt momente emoționante. Citind despre ele, copiii se familiarizează cu universul nou în care vor pătrunde.

 

„Conni nu stă de vorbă cu necunoscuți” este o carte ideală pentru a discuta cu copilul despre pericolele diferite din viață. Chiar dacă micuțul cunoaște bine drumul și este aproape de casă, tot trebuie să fie pregătit pentru situații neprevăzute. Copilul învață din povestea lui Conni că nu este bine să stea de vorbă cu necunoscuți și că nu trebuie să mergi niciodată cu cineva pe care nu îl cunoști.

„Conni se pierde de mama” este o altă carte foarte utilă pentru cei mici. Probabil, orice copil a dispărut măcar o dată din raza vizuală a părinților săi, la magazin, pe plajă sau la un loc de joacă. Spaima care îi cuprinde pe copii când se pierd de părinți este imensă. O astfel de spaimă a trăit și Conni când s-a pierdut de mama sa, la magazin.  Copiii trăiesc alături de Conni drama de a se pierde de mama sa și învață cum ar trebui să se comporte într-o situație de genul.

„Conni are păduchi” este cartea care tratează problema stânjenitoare a păduchilor. De cele mai multe ori, subiectul păduchilor este ocolit, fiind considerat ceva rușinos. Este bine ca toată lumea să știe cum se combat păduchii, pentru că oricui i se poate întâmpla să se trezească cu ouă de păduchi în păr. Conni și familia sa se luptă cu păduchii. Chiar și jucăriile de pluș trebuie să stea la congelator, îmbrăcate gros, pentru a scăpa de aceste insecte.

Seria Prietena mea Conni

Seria „Prietena mea Conni” se adresează copiilor între 3 și 7 ani. De asemenea, cărțile sunt potrivite și pentru părinții preocupați de o educație cu blândețe, care caută soluții să le explice copiilor cum să se comporte sau cum să reacționeze în anumite situații.

Aventurile prin care trece Conni îi vor ține pe cei mici cu sufletul la gură până la ultima pagină !

Găsiți acum cărțile la prețuri reduse pe site-ul editurii Casa.

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumesc dacă îl apreciezi cu un like sau dacă îl distribui mai departe.

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.