„Bobiță și Buburuză la grădiniță” a sosit de la editura Casa într-un moment potrivit în viața noastră, tocmai când ne pregătim pentru intrarea în colectivitate. Carte conține două povești: Păianjenul din peșteră și O zi la grădiniță. Personajele care dau viață acestor frumoase povești sunt Bobiță, baiețelul melc, și Buburuza, fetița mămăruță. Întâmplările primei povestiri se petrec în pădure, unde cele două personaje se află alături de prietenii lor, Fulgușor și Baltazar, o frumoasă comunitate a unor gândăcei simpatici. Povestirea creează un suspans pentru copiii peste 3 ani, aceștia pot fi încurajați să continue povestea, pot învăța despre prietenie, empatie, cooperare, toleranța şi trecerea peste prejudecăți.
Cea de-a doua povestire reprezintă un scenariu perfect pentru copiii care se pregătesc de grădiniță. Se descrie atmosfera unei dimineți la grădiniță, cu activitățile specifice. Sunt surprinse veselia și exuberața copiilor, jocurile specifice vârstei, conflictele dintre copii și rezolvarea lor, ora mesei, somnul etc. Cartea poate oferi părinților un pretext pentru a afla mai multe lucruri despre copiii lor. Inspirați de personajele cărții, copiii pot vorbi despre ceea ce se întâmplă în grădinița lor, despre asemănări și deosebiri cu situațiile descrise în carte, pot fi întrebați cum se simt ei în anumite situații, ce le place, nu le place la grădinița etc.
Din această colecție mai fac parte și Bobiță și Buburuză- Prietenia, Curcubeul și Crăciunul cu Bobiță și Buburuză.
Aceleași personaje simpatice : Bobiță și Buburuză însuflețesc aceste povestiri. Prin intermediul lor, copiii învață valori ca empatia, prietenia, dragostea față de natură etc. Autoarea surprinde cu delicatețe o lume mirifică a gâzelor-copii, plină de farmec și de inocență.
Crăciunul cu Bobiță și Buburuză ne introduce în atmosfera vrăjită a sărbătorilor de iarnă, a pregătirilor pentru Crăciun. Prima povestire, intitulată Moș Crăciun, poate fi folosită foarte bine și pentru Moș Niculae, deoarece conține ritualul cu darurile puse noaptea de Moș în cizmulițele, pregătite cu multă grijă și nerăbdare de copilași. Bucuria copiilor răzbate parcă până la noi din paginile cărții. Povestirea poate fi un un punct de pornire pentru discuțiile cu copiii despre spiritul Crăciunului, despre generozitate, bunătate, plăcerea de a oferi cadouri și de a petrece momente frumoase cu cei dragi.
Băiețelelul meu, deși încă mic, are răbdare să îi descriu imaginile și să îi povestesc pe scurt întâmplările. Este captivat de imagini și dă paginile entuziasmat. Când va mai crește vor urma discuții complexe și multe exerciții de imaginație.
Îmi plac toate aceste cărți de la editura Casa pentru mesajul trasmis, pentru ilustrațiile atractive și hârtia de calitate. Cărțile trezesc fantezia copiilor, dar și a adulților care astfel redescoperă bucuria de a fi copil.
Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.
Pingback: Mai citim basme clasice copiilor? - SuntPitic - Blog de Parenting
Pingback: Colecția „Prietena mea, Conni”, acum la editura Casa și o invitație la concurs - SuntPitic - Blog de Parenting
Pingback: Câștigă un premiu oferit de Editura Casa! - SuntPitic - Blog de Parenting
Pingback: Ce învățăm de la copiii noștri? - SuntPitic - Blog de Parenting