Ce poți face de 1 Iunie în Brașov

0

1Iunie este o ocazie minunată să petrecem timp cu copiii, să retrăim bucuria copilăriei cu zâmbete sincere și voie bună. Noi, de obicei, ne urcăm în mașină și, apoi, alegem o destinație. Brașovul și împrejurările ne oferă multe posibilăți în acest sens. Pentru copii orice este distractiv dacă sunt cu părinții lor. Dacă doriți o activitate deosebită pentru copii în acest weekend prelungit, în Brașov sau în apropiere, poate vă face ceva cu ochiul din lista următoare.

1.Dacă copilul iubește teatrul, între 30 mai și 3 iunie puteți alege spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii.

2.În cadrul Brasov Heroes se organizează pe 1 Iunie un Atelier de Gatit.
Impreună cu Chef Baki, cei mici vor pregati un deliciu, atât pentru ei, cât și pentru mami&tati, clătite cu ciocolată și fructe, dulceață și jeleuri.

3. Un eveniment deosebit îndrăgit de copii este cel organizat de Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Județean “ Nicolae Titulescu “ Brașov și Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista”. În parcarea mall-ului Coresi Shopping Resort, se organizează, începând cu ora 12:00, o serie de activităţi constând în prezentarea tehnicilor de luptă, exerciţii practice demonstrative și multe surprize pentru copii. Detalii: https://www.facebook.com/events/1881334192166293/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1527675470137564

4. Leroy Merlin Brașov îi invită pe cei mici la un atelier de bricolaj- Micul Bricoleur.

5. ASC Corona Brasov organizează concursul de patinaj pe role “Cupa 1 IUNIE” pentru copii AMATORI cu vârsta între 6 și 12 ani, la ora 10, pe pista de role din Parcul Tractorul.

6.Un atelier de pictat pe linguri de lemn îi așteaptă pe cei interesați.

7. La Hornbach, de ziua lor, copiii vor descoperi unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute jocuri – jocul „X și 0”. Cei mici vor realiza singuri placa de joc și piesele, iar apoi vor învăța regulile jocului și vor avea timp să exerseze toată vara!

8.La Selgros, între orele 10:00 – 12:00, pe copiii se vor transforma în personajele lor preferate prin face paiting și se vor distra alături de un clown.

9. Petrecere în grădină! Timp de trei zile, voluntarii de la Crucea Roșie Brașov vor pregăti activități creative și recreative pentru copii, indiferent de vârstă. Zilnic, între orele 11 și 17, copiii vor putea lua parte la ateliere de pictat, de modelat, de plantat, de decorat sau teatru de păpuși.

10. Avioane de hârtie! Un eveniment cu stranger de fonduri pentru Nati, o fetiță care are nevoie de ajutor! Duminică, 3 iunie, la Lacul Noua, începand cu orele 12:00, vă puteți dovedi îndemânarea și construi cel mai bun avion de hârtie.

11. Pentru iubitorii de mișcare, o tură pe biciclete de o zi, la rezervația de zimbri de lângă Vama Buzăului poate fi evenimentul perfect.

12. Acest atelier oferă o ocazie specială de a învăţa din tainele împâslirii lânii, cu acul. Este adresat în mare parte adulţilor dar şi copiilor cu vârste de peste 10 ani.

13. Caravana artizanilor invită copiii cu vârsta între 8 și 14 ani să participe la atelierele organizate în 1 iunie, în Parcul Central Nicolae Titulescu, începând cu ora 10 (prima sesiune) și 12 (a doua sesiune). Tematica atelierelor: pictură pe lemn, croșetat, cusături și broderie

14. Centrul Comercial Auchan a pregătit evenimente destinate întregii familii!

15. „Ghiozdănelul Călător” este un proiect umanitar, care are ca scop strângerea de fonduri pentru ca la toamnă 35 de copii din zona rurală să poată merge la școală cu un ghiozdănel echipat complet. În cadrul atelierelor, copiii vor colora mandale și ilustrații din cartea „Basme din Șcheii Brașovului și de pe alte Plaiuri Ardelene” sau vor împături hârtie prin tehnica origami.

16. La Carrefour, între orele 10:30-14:30, Marry Poppins va prepara gustări sănătoase împreună cu copiii, o experiență pe care ei nu o vor uita.

17. 1 Iunie la înălțime! Asociația Bucuria Vieții împreună cu Primăria comunei Fundata pregătesc pentru copii multe bucurii, baloane colorate, dulciuri, jocuri şi distracţii, prietenii noi, toate într-o locație inedită: la FUNDATA, între munți, la 1300m altitudine, unde gustul copilariei este cu adevărat autentic.

18. Teatrul Strada vă așteaptă cu spectacole deosebite la ora 11 în parcarea de la Selgros, la ora 13 la castelul Bran, iar între 15-17 la Coresi.

19. Un eveniment care mi-a atras atenția în mod deosebit este cel organizat la Cobor, la Ferma de Biodiversitate Cobor cu activități inedite și experiențe grozave pentru copii și părinți!

20. Activități distractive vor avea loc și la Zig Zag Kinderland la Eliana Mall.

21. Zoo Brașov îi invită pe toți copiii la activități special create pentru ei. Copiii pot admira și afla lucruri interesante despre animale și preocupările lor, pot viziona un spectacol de teatru, pot desena pe asfalt și pot avea parte de multe surprize.

Fie că alegeți oricare dintre aceste activități, fie că ieșiți la un loc de joacă sau doar aruncați o pătură în mașină și o minge, cu siguranță cei mici vor fi foarte fericiți, iar distracția garantată.

Dacă sunteți în căutare de idei de locuri de vizitat în Brașov, vă puteți inspira de aici. Dacă doriți să faceți o vizită în Secuime, acest articol vă poate fi de folos. Dacă copiii iubesc cetățile, găsiți inspirație aici.

Idei de jucării găsiți aici, iar de cărți aici!

Spor la joacă și distracție pe cinste în familie!

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.