Atașamentul Părinte-Copil, baza relațiilor sănătoase

0

De ce sunt atât de mulți adulți instabili emoționali? De ce nu se pot implica în relații de lungă durată? De ce există un handicap emoțional la așa de mulți adulți? De ce stima de sine este scăzută?

Studiile spun că atașamentul care se creează în primii ani de viață între părinte și copil ne influențează tiparele de comportament din viața de adult, își pune amprenta pe atitudinile relaționale și pe întreaga noastră existență.

De aceea, este foarte important să cunoaștem teoria atașamentului încă dinainte de a se naște bebelușul.

Vestea bună este că există specialiști care ne pot învăța cum să punem bazele atașamentului încă de la început.

În 17, 18 Februarie, la București, va avea loc conferința „Atașamentul între părinte și copil”, susținută de d-na Profesor Univ. Dr. Ana Muntean, autor a peste 10 cărți și publicații de specialitate, cercetător, psiholog pentru copii, una dintre cele mai importante figuri în domeniul Atașamentului părinte-copil la nivel european și printre puținii experți în acest domeniu din țara noastră.

În cadrul acestei întâlniri cu părinții și specialiștii, d-na Profesor Univ. Dr. Ana Muntean va aborda următoarele teme de maxim interes:
1. Ce înseamnă un atașament sănătos și de ce au nevoie copiii de un atașament securizant?
2. Atașament și traumă. Reziliența.
3. Atașamentul copiilor/atașamentul părinților. Cum și când poate fi „reparat” atașamentul
4. Atașamentul în copilărie și manifestările lui în viața de adult

Pentru mine, tema atașamentului este una de un real interes. Eu am avut ocazia să o ascult pe d-na Profesor Dr. Ana Muntean și este minunată. Are atât de multe de spus, încât, pot spune că întâlnirea cu ea este o experiență de neratat.

Avem nevoie să înțelegem cu funcționează creierul uman, care sunt etapele de dezvoltare ale ființei umane și cum putem avea copii sănătoși din punct de vedere emoțional.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1255711294530466/.

Mai am o veste bună pentru voi. Două invitații gratuite vor ajunge la două persoane care își doresc mult să meargă la acest eveniment. Primele două persoane care ne spun într- un comentariu pe blog de ce își doresc să meargă la această conferință, vor avea șansa să  afle de la un specialist totul despre un atașament sănătos.

Mă bucur foarte mult că vă pot oferi și 10 bilete cu 70% discount. Trebuie doar să ne anunțați printr-un mesaj și să vă înscrieți până pe 23 ianuarie.

 

 

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.