Peep inside animal homes- o carte Usborne despre lumea animalelor

0

Așa cum am promis continui prezentarea cărților de la Editura Usborne, primite de la Ioana Budușan, cu o carte minunată despre lumea animalelor „Peep inside animal homes”

Deși este o carte pentru copii peste 3 ani, aceasta i-a stârnit interesul piticului meu de doi ani jumătate și l-a fascinat de la primul contact cu ea. A răsfoit cu curiozitate toate cele 14 pagini, frumos colorate, cu iulustrații deosebite, a deschis clapetele și buzunărașele cu multă curiozitate. Îmi place mult felul lui de a fi curios, cum întreabă el cu multă seriozitate. „Ce e aia?”, cum recunoaște el anumite animale și știe unde trăiesc acestea. Genul acesta de cărți, în care el trebuie să descopere ce se ascunde în spatele unei clapete îl încântă și îl amuză foarte tare.

Pișcoțel a învățat că există animale domestice, iar oamenii le construiesc case și animale sălbatice care își făuresc singure culcușul.

2015-07-17 09.48.12

A descoperit apoi că unele animale preferă să trăiască la înălțime, în timp ce altele se ascund sub pământ.

2015-07-17 09.48.28

A aflat apoi despre deșert și termite, dar și despre animalele care trăiesc în lumea ghețurilor.

2015-07-17 09.48.44

Apoi pădurea cu viețuitoarele sale. A făcut cunoștință cu castorul și a aflat despre viața acestuia lucruri interesante.

2015-07-17 09.49.02

Desigur că universul marin l-a fascinat cel mai tare, deoarece era la mare atunci când am citit cartea și era deja familiarizat cu câteva viețuitoare acvatice.

2015-07-17 09.49.08

Și nu în ultimul rând, Pișcoțel a aflat că există animale care nu își fac un adăpost, ci dorm în diferite locuri în fiecare noapte.

2015-07-17 09.49.22

Cartea poate fi un prilej pentru părinți de a oferi informații suplimentare despre habitatul animalelor, de a pune în scenă jocuri cu figurine de animale. Copiii se familiarizează cu cuvinte mai puțin cunoscute despre animale și mediile în care acestea trăiesc: cuiburi, termite, vizuine, stupi, furnicari, bârloguri și stăvilare.

Este o carte perfectă pentru copiii mici, deoarece este indicat ca la această vârstă să fie puși în contact cu cărți care prezintă realitatea și nu ficțiunea, pentru a înțelege cât mai bine universal înconjurător.

Ca și celelalte cărți poate fi folosită pe niveluri de înțelegere diferite pentru fiecare vârstă, de la un nivel mai simplu, la o vârstă mică, de numire a animalelor și mediilor , reluată apoi cu completări suplimentare atunci când copilul este pregătit să asimileze informații noi.

Nu uitați că până la sfârșitul lunii iulie, puteți beneficia de reducerile de vară la minunatele cărți Usborne.

About The Author

Niciun comentariu on "Peep inside animal homes- o carte Usborne despre lumea animalelor"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *