După două săptămâni de stat mai mult în casă, ba cu febră, ba cu muci și dureri în gât, ne-am hotărât să recuperăm și să ieșim la zăpadă. Deși stăm la munte, nu apucăm niciodată să ne bucurăm suficient de zăpadă. Cum în Brașov și împrejurimi nu se anunța niciun fulg, iar cea existentă se topise deja, am pornit puțin mai departe de casă să dăm de urma zăpezii.
După un drum, cu multe opriri pentru copii, am ajuns la SkiGyimes, în Lunca de Jos (cam la două ore de Brașov). Aici mai era zăpadă pe pârtie, dar în rest era noroi. Atracția principală aici este pista de bob, pe care o poți folosi atât iarna, cât și vara. Se poate și schia, dar cum noi încă nu știm foarte bine, am ales această „distracție”, vorba lui fiu-meu.
Am avut ceva emoții când am văzut cu ce viteză vine bobul, dar, de fapt, nu este atât de înfricoșător precum pare. În bob au voie copiii peste trei ani, deci ne-am încadrat. Fiică-mea a fost cea care țopăia prima de fericire că se urcă în bob, fără urmă de frică. Am urcat fiecare cu câte un copil și am mers cu viteza cu care noi ne-am simțit confortabil. Este bine să ții distanța regulamentară de ceilalți pentru a evita accidentele. Am frânat în curbe când mi se părea că bobul prinde aripi. Senzații tari ! Merită din plin, mai ales când urci și vezi totul alb. Și spaima aia amestecată cu bucuria ! Cu siguranță, trebuie să revenim cândva. Prețurile pentru pista de bob sunt : copii (sub 14 ani): 12 Ron – o tură, iar pentru adulți 15 Ron- o tură.
Am mers apoi la cazarea din satul Frumoasa, la vreo 20 de km de Lunca de Jos. La Hanul Kassay, totul a fost bine, curat, mâncare bună, personal amabil. Singura problemă a fost că se auzea totul dintr-o cameră în altă, iar noi suntem mereu stresați să nu deranjeze copiii alți oameni. Și a fost prima dimineață din ultimii 6 ani, când nu copiii noștri au fost cei care ne-au trezit.
Pentru a doua zi, am ales Băile Harghita. Inspirată alegere. Mai fusesem și anul trecut, dar atunci nu am descoperit nimic din frumusețea acestei stațiuni. Stațiunea este situată între Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, foarte aproape de Miercurea Ciuc.
Am prins o zi perfecta. Nu era nici aglomerat, nici frig. O zi însorită, multă zăpadă, Ingredientele perfecte. La Băile Hargita sunt multe piste de schi, dar noi nu pentru ele am mers. Există chiar și o pistă de tubbing pentru distracţia familiilor cu copii sau a iubitorilor de dat pe gheaţă. Seamănă cu camerele umflate ale roților de tractor. Noi nu ne-am dat de data asta, dar am trecut pe listă pentru data viitoare. În schimb, am găsit un loc în spatele Parcului de Aventură (pe care trebuie să îl încercăm la vară) și copiii s-au dat cu sania după pofta inimii. Apoi, am făcut o plimbare cu snowbusul Balu. Chiar prin pădure, pe munte. Superb! Zăpada înghețată, brazii încărcați cu alb, priveliști care chiar îți taie răsuflarea, aer curat. Aș fi alunecat așa pe zăpadă toată ziua. Pentru snowbus prețurile sunt de 30 de lei/adult și 25 de lei/ copil, iar plimbarea durează cam o jumătate de oră.
E bine de știut că atunci când zăpada se termină la Brașov și aici nu găsiți locuri de săniuș, puteți merge cam două ore cu mașina și găsiți alte destinații perfecte pentru zăpadă.
Pentru noi, chiar dacă weekendul nu a început foarte grozav, atmosfera s-a schimbat pe parcurs. A fost cu multe emoții, cu întâlniri cu oameni dragi, neașteptate sau altele planificate, dar la fel de surpinzătoare. Dar ceea ce a fost important e că am stat în natură, în aer curat și am avut parte de noi experiențe !