Săptămâna treizeci și trei din viața lui Pișcoțel – mersul de-a bușilea

0

Pișcoțel își lărgește orizontul. Aventura cunoașterii continuă cu explorarea parchetului. L-am pus pe jos și dă cu spatele. Are o viteză! Nu se oprește decât între flori, unde a gustat deja pământul. Se ridică în patru labe mai bine decât săptămâna trecută, vrea să vină la noi, dar nu reușește. E mult mai interesat de jucării și stă mai mult timp preocupat să molfăie vreo etichetă, vreun șnur sau vreun fermoar. Dacă e în toane bune, mai rămâne singur în pat, preocupat de vreo jucărie. Își face de lucru pe covorașul lui, înconjurat de jucării. Mai respir și eu, dar nu pot să-l las nesupravegheat. A încercat deja să deschidă un sertar și a și reușit, dar s-a plictisit repede căci nu erau decât niște cursuri plictisitoare.
Cu mâncarea nu facem progrese prea mari. În continuare, Pișcoțel refuză legumele. Când vine ora prânzului, întoarce capul, strânge buzele și se uită în altă parte, iar dacă insist începe să plângă. Cu fructele stăm puțin mai bine, mai gustă câteva lingurițe. Am încercat și cu bucăți de fructe. Aș vrea să combin diversificarea clasică cu autodiversificarea. Îl las și să se joace cu mâncarea, chiar dacă totul în jur este un dezastru atunci când el mănâncă. A gustat și puțin iaurt și se pare că i-a plăcut.
Cu Pișcoțel nicio zi sau noapte nu seamănă cu celelalte. Are zile când doarme mai mult, altele când este certat cu somnul, fiind prea ocupat să descopere, să experimenteze. Noaptea se învârtește în pat ca un titirez și până la miezul nopții deja se trezește de multe ori de una sau două ori, pentru că nu-și găsește poziția. Sunt nopți în care are doar trezirile de la 3 și de la 5 sau 6, altele în care se trezește parcă din oră în oră. În week-end am răcit. Și tocmai când mă gândeam că se culcă și el mai repede să pot și eu dormi, parcă a simțit că vreau să-l adorm și două ore jumătate nu a avut niciun gând de somn. Avea atâta energie! A învârtit-o pe suzi, s-a jucat, s-a distrat până nu am mai rezistat și am stins lumina și am reușit să-l adorm. Dar a recuperat apoi somnul, căci a dormit până la 11 a doua zi, cu câteva treziri pentru supt.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna treizeci și trei din viața lui Pișcoțel – mersul de-a bușilea"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *