Pentru fiecare mamă, copilul său este cel mai frumos

1

Când eram copil, bunica obișnuia să-mi spună o poveste despre dragostea de mamă și despre faptul că, pentru o mamă, cel mai frumos copil este copilul său, oricum ar fi acesta.

Nu îmi aduc bine aminte povestea, dar era despre Maica Domnului care își aștepta fiul, pe Isus, la ușa școlii. Zărește o broască și, dorind să vadă dacă toate ființele știu că fiul său este cel mai frumos, o pune la încercare pe aceasta. Îi dă un colac și îi spune să îl dea celui mai frumos copil pe care îl va vedea. În acea școală învăța și fiul broaștei. Broasca intră și, văzându-l pe broscoi, i se pare că el este cel mai frumos copil și îi dă lui colacul.

Pentru fiecare mamă, copilul său este cel mai frumos. Așa este și broscoiul pentru broască.

Nu știu de ce, povestea asta  simplă m-a emoționat întotdeauna. Chiar și atunci când, copil fiind, o ascultam cu ochii mari și îmi imaginam cum o arăta iubirea de mamă.

Acum știu că, pentru fiecare mamă, copilul său este cel mai cel. Nu există criterii de frumusețe când vine vorba de propriul copil. Cu zulufii blonzi sau nu, cu ochii verzi, căprui, negri sau albaștri, înalți sau scunzi, cu trăsături mai fine sau mai puțin armonizate, copiii noștri sunt cei mai frumoși pentru noi. Ne topim când îi vedem și ni se pare că sunt sclipitori !

Fiecare mamă are cel mai frumos copil, încă dinainte de a se naște. Vă amintiți cum vă extaziați când vă priveați copilul bebeluș ? Cum vi se părea că nu mai este altul ca el ? Când îl priveați fascinați cu orele, cum pipăiați fiecare parte a fețișoarei lui ? Cum vă lipeați nasul de obrajii lui și îi sorbeați răsflarea ?

Fiecare mamă are bebelușul perfect. Și se bucură de fiecare etapă din viața lui. I se pare amuzant și nemaipomenit cum face primii pași, cum rostește primele cuvinte. Pimul dințișor i se pare divin. Ba chiar aspectul de mozolit când mănâncă primele pireuri este perfect ! Apoi, când îmbracă primele haine festive, când merge la școală, când câștigă premii.  În pozele de la activitățile de la grădi sau de la școală. Mereu copilul nostru este cel mai frumos !

Pentru că ne iubim copiii, pentru că suntem mândre de ei, pentru că ne reîndrăgostim mereu de ei, oricâți nervi ne-ar face, oricâtă răbdare ne-am pierde, oricâte nopți nu am dormi.

Fiecare mamă are cel mai frumos copil și copilul perfect pentru ea ! Iar copilul nostru are mama perfectă pentru el! Desigur, cea mai frumoasă din lume !

 

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.