Istoria se repetă. Sacul de dormit ne salvează din nou (P)

0

– Mi-e fig! fig! fig! se smiorcăie mezina în toiul nopții.

– (Încet doar pentru mine) Normal că ți-e frig, doar nu accepți niciodată pătura. Începi să mârăi și să te zbați dacă o simți pe tine.

– (Tare către ea) Aici este pătura, puicuța mea.

-Nu veauu pătura! Nu veauu!

E tare încăpățânată micuța mea de doi ani plus. Știu că dacă i-a intrat ceva în cap, nu o pot întoarce din drum. În miezul nopții, numai loc de negociat nu este. După câteva minute de plâns, care mi s-au părut o eternitate și în care mă rugam să nu se trezească și frate-său, s-a oprit. Și-a pus, ca de obicei, capul pe mine și a adormit pe umărul meu.

Cam așa arată ritualul nostru nocturn. În ultimul timp, se trezește de câteva ori pe noapte și adoarme doar pe mine. Problema este că, dacă nu intră repede în somnul profund, nu o pot pune din nou lângă mine. Iar eu nu pot dormi cu ea peste mine. Amorțesc și mă doare jumătate de corp. Iar dacă se trezește și frate-său, am, pe fiecare parte, câte un copil sprijinit de mine. Uneori, îi sare somnul. Atunci durează mai mult de o oră până reușim să adormim.

Alma a avut mereu un somn sensibil. În primele săptămâni de viață încurca ziua cu noaptea. Ne prindea dimineața cu ea în brațe. Apoi se speria de mișcările mâinilor sale. La început ne-a ajutat înfășatul. Apoi, de mare folos ne-au fost sacii de dormit, pe care îi folosise și fratele său până la un an.

Ah! Sacii de dormit! Cum de uitasem de ei! Și uite așa, am readus în nopțile noastre sacul de dormit. Și mai multe ore de somn legate, aș mai adăuga. Visul oricărei mame cu copii mici.

Cum au primit copiii sacul de dormit

Am avut mari emoții dacă îl va accepta sau nu. Ca de fiecare dată când curierul sună la ușă, ambii copii s-au năpustit să vadă ce a mai sosit de data asta pentru ei. Fiu-meu a fost puțin dezamăgit că soră-sa era acum beneficiarul. Noi le explicăm mereu că fiecare primește după nevoie. Și, acum, cea care avea nevoie era Ea. Am scotocit după sacul lui de dormit în călătorii și ambii au început să se joace cu sacii lor. Alma chicotea, era așa de fericită de parcă ar fi primit cea mai dorită jucărie. Desigur că l-a încercat și fiu-meu și a fost foarte încântat. Ne-am înțeles că din când în când, pot face schimb de saci de dormit.

Cum am ales sacul de dormit?

Am intrat pe site-ul celor de la Slumbersac și, trebuie să mărturisesc, că am pierdut ceva timp pe acolo. Atâtea minunății de saci de dormit am văzut, că mi-a fost tare greu să mă decid să aleg unul. Și tare rău îmi pare că nu i-am descoperit când ai mei copii au fost bebeluși.

Am ales unul cu animale, inspirată fiind de cum își alege fiică-mea pamperșii, în funcție de animalele desenate pe ei.

Ne-am dorit să fie confortabil, temperatura să fie constantă, că cea mică nu doarme niciodată acoperită. În plus, la noi în casă e rece și vara, așa că sacul de dormit merge în orice anotimp.

Un alt criteriu a fost libertatea de mișcare. Am optat pentru un sac de dormit indicat pentru vârsta 3-6 ani. E drept că acum este puțin prea mare pentru fiică-mea, dar copiii cresc repede și se va putea bucura de el mai mult timp.

Ușurința de a se pune și de a se da jos a reprezentat un alt criteriu important. Alma deja intră singură în el, își închide fermoarul, apoi îl desface cu o lejeritate uimitoare pentru cei doi ani și cinci luni ai săi.

Foarte important în alegerea noastră a fost și materialul. În general, optăm pentru materiale de calitate pentru copii. Mai ales că Alma are o piele foarte sensibilă și imediat se văd efectele unui material sintetic. Sacii Slumbersac sunt realizați din bumbac 100% și căptușiți cu bumbac pur 100%. Sunt testați riguros și pot fi spălați și uscați la mașină. Umplutura este realizată din polyester moale, cu uscare rapidă, care previne alergiile și menține forma sacului de dormit de-a lungul timpului.

Am ales un sac de dormit pe care îl putem lua și în călătorii. Noi călătorim mult. Un sac de dormit îi oferă, în plus, copilului și siguranța a ceva familiar. Îl ajută să se adapteze mai bine unui loc nou. Și nici nu ocupă loc mult în bagaje.

Cum ne-a ajutat sacul de dormit?

În ultimele nopți am dormit mai bine, căci Alma nu s-a mai trezit din cauza frigului. În timpul zilei, copiii i-au găsit diferite utilități. S-au jucat de-a campingul, de-a dormitul, au băgat diferite obiecte înăuntru, au deschis și închis fermoarul.

Pentru că l-am văzut și pe fiu-meu așa de preocupat de noul sac de dormit, cred că voi alege și pentru el un sac de dormit, dar cu picioare (că la cât se învârte el în pat, nu i-ar plăcea unul obișnuit). Iar pentru nopțile de iarnă, ideal ar fi acest sac de dormit cu mâneci. Așa nu aș mai avea nicio undă de neliniște că trebuie să mai învelesc copiii.

Trageți și voi cu ochiul pe site-ul celor de la Slumbersac. Au niște saci de dormit așa de faini, că nu mă mai satur de navigat pe pagina lor. Iar în perioada aceasta au și reduceri. Poate îi scrieți Iepurașului să le aducă și copiilor vostri un sac de dormit.

 

Dacă vi se pare util acest articol, vă invit să îl dați mai departe. Dacă doriți să ne urmăriți în continuare, nu uitați să dați like paginii noastre de Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.