Interviu cu o mămică de succes

0

Câstigătoarea tombolei de la Iarmarocul mămicilor, a unei  apariții de două săptămâni pe prima pagina a revistei Sunpitic.ro este Pascu Nicoleta, o mămică energică și zâmbitoare, care în orice moment al zilei este gata pentru o nouă provocare.  În același timp este realistă, perfecționistă și pragmatică, calități care o ajută să obtină rezultate maxime din orice proiect în care se implică.

Nume și prenume: Pascu Nicoleta

Prenume copilaș:Filip Gabriel

Vârstă mămică: 33 ani

Vârstă copilaș:3 ani si 4 luni

  1. Ce a schimbat în viața ta apariția copilului ?

Fără dar și poate momentul apariției lui Filip în viața mea a reprezentat o perioadă aparte. S-au schimbat cu totul prioritățile, programul, a apărut un nou rol în viața de familie și anume acela de părinte. S-a schimbat oarecum și percepția de a vedea lucrurile; am realizat că adevărata fericire vine din lucrurile mărunte; nicio avere nu se poate compara cu bucuria pe care mi-o aduce în suflet zâmbetul copilului meu. De când sunt mamă fiecare zi este o surpriză, fac lucruri pe care înainte nu le făceam, mă joc, mă distrez și mă transform eu însumi într-un copil. Copilul m-a învățat că fericirea adevărată și durabilă în familie se obține prin acumularea de amintiri frumoase și crearea acelor momente speciale, asta însemnând, de fiecare dată, multă dăruire.

2. Cum reușești să îmbini panul profesional cu meseria de mămică ?

Eu am o meserie care din păcate mă solicită foarte mult dar fac tot ce-mi stă în putință să-mi dedic cât mai mult timp lui Filip pentru că îmi dau seamă cât de important este acest lucru pentru el. Copiii au nevoie de părinții lor cât mai mult timp. Au nevoie să știe în permanență că sunt iubiți și apreciați. Simpla mea prezență și micile încurajări în jocurile lui sunt esențiale pentru a-i insufla încrederea în el și în viață.

3. Dar pasiunile tale ? Se mai regăsesc în această ecuație ?

Da și nu. Am noroc că nu am niște pasiuni „grele”. Asta poate și ca și consecință a lipsei de timp. Ca să zic așa, sunt din sfera normalului. Îmi place să mă relaxex cu prietenii, să ies la cumpărături, să mă plimb în natură.

4. Care sunt activitățile preferate pe care le faci cu copilul ?

Ne place să colorăm, să ne jucăm cu plastelină, să cântăm, să dansăm și să povestim..

5. Ce calități admiri cel mai mult la copilul tău ?

Filip este un copil foarte activ, curios dar și foarte iubitor. Îmi place că de când s-a născut nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Dar, deși este un copil cu foarte multă personalitate, am observat că a început să-i pese de sentimentele celor din jur.

6. Ce valori consideri că sunt foarte importante și ai vrea să le transmiți copilului tău ?

Cred că sunt valorile de bun simț care m-au ghidat și pe mine în viață: încrederea, respectul, perseverența, bunul simț.

7. În educația fiului tău este ceva ce ai dori să schimbi din modelul educativ moștenit de la părinții tăi ?

Da, poate încrederea în sine și pesimismul.

8. Cum arată o zi ideală petrecută cu copilul tău?

Orice zi petrecută cu copilul meu este ideală. Nu avem o așa zisă „zi ideală”.

9. Cum vezi relația ta cu copilul peste 10 ani ?

O relație deschisă, de prietenie, în care putem să ne spunem absolut orice la orice oră. Și mai sper că peste 10 ani să ajung să învăț eu de la el.

10. Un sfat pentru părinții care citesc revista suntpitic.ro

Sfatul meu pentru părinți este să fie relaxati și liniștiți pentru că parinții fericiți și liniștiți transmit starea de bine copilului, iar viața în trei nu va părea ceva căreia trebuie să-i supraviețuiești, ci ceva ce te împlinește. Și chiar dacă experiența lor pare diferită față de cea a celor din jur, să se informeze și să facă ceea ce simt că este mai bine pentru copilul lor.

 

 

About The Author

Niciun comentariu on "Interviu cu o mămică de succes"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *