De câte ori mâncăm coriandru – foarte des – mă gândesc la dl dr Laza Doru și la una dintre conferințele dânsului, la care am avut plăcerea să particip. Unul dintre subiecte a fost intoxicarea cu metale grele și cura de detoxifiere. Între altele dl dr a vorbit despre un studiu care a fost făcut de către medical japonez Omura, în SUA, și prin intermediul căruia se încerca găsirea unei cure pentru eliminarea metalelor grele din organism. Unul dintre subiecți avea mereu rezultate surprinzătoare comparativ cu ceilalți, așa că medicii au decis să-i studieze stilul de viață și alimentația….ei bine omul nostru mânca zilnic salată de coriandru proaspăt. Odată descoperit acest fapt, coriandrul în formă de extract alcoolic este parte integrantă din curele de detoxifiere , în care alături de Chlorella și leurdă face minuni. Alături de metale grele, coriandrul, ajută la eliminarea cu succes din organism a dioxinei, aldehidei formice, multor paraziți și bacterii și fungi. Coriandrul ajută la tratarea unui număr mare de boli, cum ar fi alergii, idigestii, boli autoimmune, autism, ADHD, dermatite, Prkinson, Alzheimer, cancer și multe altele. Eu am cunoscut coriandrul că pe un condiment uscat , respectiv i-am folosit fructele uscate la Pastalopita – o mâncare adorabilă căreia coriandrul îi da un iz de prăjitură fără a o face să-și piardă din savoare. Mulți ani a fost singura utilizare pe care am dat-o coriandrului. Pentru că viață e o lecție continuă, la un moment dat am ajuns la povestea domnului doctor și am avut nevoie să ne întâlnim și cu o altă formă a coriandrului și cu o altă utilizare a acestuia. Pentru că în stare crudă nu reușeam să îl găsim la momentul acela, l-am cultivat în casă….a fost între puținele plante care au răsărit și crescut din mâinile mele, dar știa el că nevoia noastră de el era mare. L-am consumat cu conștiinciozitate timp de șase luni ca parte integrantă a tratamentului. A fost o lecție dură , din care însă am învățat și am rămas cu încă un bun obicei alimentar. Acum îl mâncăm de drag în salate, în pateuri, în mâncăruri crude sau gătite. Fructele uscate am început să le macin și să le folosesc și în prăjituri pentru o aromă exotică și specială. Îmi doresc din inimă să va fi stârnit curiozitatea, dacă nu sunteți încă consumatori de coriandru și să vi-l fi readus în minte dacă sunteți „cunoștinte mai vechi”. În această vară coriandrul verde poate fi cumpărat în Brașov din piața Dacia ! Mai vreau să va spun doar, că viața e un tumult și o mare de liniște și scopul nostru pe lume e să ne găsim zilnic tumultul sau liniștea de care avem nevoie.
Zile cu bine, până la revedere !
Ina , mereu cu Tudor !
https://www.facebook.com/pages/Ce-Stie-Ina-Sa-Faca/232957943537824?ref=hl
https://www.facebook.com/ina.inaso
Sursa poza: ©Depositphotos.com/HandmadePicture
Niciun comentariu on "Coriandrul – miracolul din farfurie (guest post)"