Colecția „Prietena mea, Conni”

1

Cărțile din seria „Bobiță și Buburuza” și „Hoinari printre anotimpuri” de la editura Casa sunt printre primele îndrăgite de fiul meu. Personajele Bobiță și Buburuza ne-au însoțit în diferite situații din viață și l-au ajutat să le înțeleagă mai bine. Apoi, au devenit cărțile preferate ale mezinei. Acum, editura Casa ne-a făcut o nouă surpriză. Un alt personaj simpatic, Conni, a poposit în casa noastră. Deși avem atât de multe cărți, copiii au fost curioși să o cunoască pe Conni și să afle întâmplările prin care trece ea. Deși cărțile se adresează, mai degrabă, copiilor de 3-4 ani, iar fiul meu a depășit această vârstă, tot mi le cere să le recitim seara.

Colecția „Prietena mea, Conni”

Colecția „Prietena mea, Conni” cuprinde mai multe cărți, printre care și „Conni și olița”, „Conni merge la grădiniță”, „Conni merge la fermă” sau „Conni o ajută pe mama.” Personajul Conni trece prin diferite etape de evoluție și prin diferite evenimente, alături de părinții săi. Textul cărților este prietenos, pe înțelesul copiilor. Aceștia se regăsesc în întâmplările trăite de Conni și înțeleg mai bine situații de viață. Cărțile pot fi și un ghid util pentru părinții, care aleg să își educe copiii cu blândețe.

Preferata mea este „Conni și olița” și îmi pare rău că nu am avut-o când i-am pregătit pe copiii mei pentru trecerea de la scutec la oliță. Mama observă semnalele pe care i le transmite Conni că este pregătită să renunțe la oliță. Îi explică lui Conni nu numai verbal ce o așteaptă, ci folosește și un mic experiment cu apă. Merg împreună la cumpărături și o lasă pe fetiță să își aleagă olița. Prin jocuri, prin discuții, cu multă răbdare și tact, mama reușește să o ajute să renunțe la scutece. Nu numai mama, ci și tatăl și bunicii se implică în educația lui Conni. Mi se pare atât de firesc și de lin procesul prin care personajul ajunge să renunțe la scutece fără niciun stres și într-un mod jucăuș, încât părinții își pot lua notițe.

„Conni merge la grădiniță” e perfectă pentru acomodarea copiilor cu intrarea în colectivitate. Ei vor avea un tablou concret despre ce se întâmplă la grădiniță și ce îi așteaptă acolo. În această carte copiii regăsesc întrebările cu care și ei se confruntă. Oare cum va fi educatoarea? Ce se va întâmpla dacă la grădiniță le vine foame sau sete? Oare cum va fi la grădiniță? Cartea îi poate motiva pe copii să devină independenți, să se spele și să se îmbrace singuri. De asemenea, ei se familiarizează cu activitățile de la grădiniță, cu relațiile dintre copii și nu îi mai sperie atât de tare despărțirea de mama.

„Conni merge la fermă” le prezintă copiilor viața la fermă. Micuții fac cunoștință cu animalele care trăiesc acolo. Mai ales pentru copiii care trăiesc la oraș, această carte este o ocazie perfectă să simtă atmosfera unei ferme. Este foarte bine descrisă această atmosferă, copiii pot să vizualizeze locurile și animalele, să audă sunetele, ba chiar să simtă mirosul de la țară. Conni învață și despre activitățile practicate într-o fermă. Ea descoperă chiar și gustul laptelui proaspăt. Este, totodată, și o carte despre prietenie, deoarece Conni explorează ferma alături de noua sa prietenă, Anca.

„Connie o ajută pe mama” ne arată cum un copil poate deveni responsabil și independent.  La rândul său, Conni o ajută pe mama sa când aceasta are o problemă. Conni  a crescut acum și poate pune masa, poate da cu aspiratorul, ba poate chiar să meargă singură la grădiniță. Ea este mândră că poate face atâtea lucuri singură.

Vă las să descoperiți voi celelalte cărți din colecție. Le găsiți acum la reducere pe site-ul editurii.

 

 

 

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.