Ce învață copiii dintr-un spectacol de teatru

2

Cu siguranță, luna decembrie este una magică. Dorința de a-mi duce băiatul la un spectacol de teatru, cu tematică de Crăciun, mi s-a împlinit. Așadar, pe 6 decembrie, am avut ocazia să petrec un timp deosebit cu fiul meu la spectacolul „Praful magic de Crăciun”, o producție a MOMOLINO Teatru și Povești pentru copii.
În Brașov, spectacolul a fost posibil datorită celor de la FasTracKids (FTK) Brașov, care au organizat impecabil acest eveniment.
Distribuția a fost una de excepție: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu.
Regie și adaptare text: Oana Răsuceanu. Idee și concept: Mira Loghin. Scenografie și costume: Doina Pop.
În ziua spectacolului, fiul meu devenise foarte nerăbdător. Era agitat și număra orele. Când fiul meu este emoționat, comportamentul său devine dificil. Lucrăm în continuare la gestionarea emoțiilor.
Așadar, am plecat, până la urmă, mai repede decât plănuisem. S-a liniștit ca prin farmec, când am ieșit pe ușa apartamentului. S-a bucurat foarte tare de plimbarea cu autobuzul. În plus, era fericit să fie doar cu mine. Și, desigur, că mergea la teatru.

Ce reguli de comportament într-o sală de spectacol a învățat copilul meu

În primul rând, a învățat câteva reguli de comportament într-o sală de teatru.
1. Trebuie să ajungem mai devreme, pentru a nu deranja spectcaolul sau pe ceilalți spectatori.
2. Fiecare stă la locul repartizat pe bilet.
3. În timpul spectacolului, telefonul este închis.
4. Nu vorbim tare în timpul spectacolului și nici nu ne plimbăm prin sală.
5. Nu mâncăm în timpul spectacolului.

Ce a învățat copilul meu din spectacolul „Praful magic de Crăciun”

Spectacolul a fost cu adevărat magic. Actorii au reușit să recreeze prin decoruri, costume și jocul lor, o noapte de Ajun. Spiridușii Răbdărică și Mofturică au salvat Crăciunul și l-au ajutat pe Moș Crăciun să ajungă încă o dată la fiecare copil în parte cu cadourile mult dorite.

Povestea pusă în scenă a avut și un mesaj pentru copii: copiii trebuie fie hotărăți, să învețe să aleagă ce își doresc, pentru că nu pot primi toate cadourile din lume. Răbdarea este o altă virtute pe care cei mici trebuie să o deprindă.

spectacol teatru pentru copii

Fiul meu s-a regăsit în personajul Ema, căci nici el nu stă prea bine la capitorul răbdare. Și el numără zilele până la venirea lui Moșul. Îl ajută și calendarul de Advent să învețe să aștepte și să aibă răbdare pentru surpriza zilnică. El a fost fascinat de tot ce s-a petrecut pe scenă. Apariția Moșului a adus bucurie în sală.

Spectacolul a fost interactiv. Eric s-a bucurat să răspundă la întrebările Spiridușilor. Cel mai mult i-a plăcut praful magic care aduce zâmbete. După spectacol, a adunat și el câte puțin și l-a pus în buzunar, la loc de cinste.

„Praful magic de Crăciun” a fost un prilej pentru toți copiii să învețe să facă propriile alegeri, să aibă răbdare, să fie generoși, responsabili și să privească dincolo de propriile dorințe.

Spectacolul a fost vesel. Și noi, părinții, ne-am încărcat cu energia specială a Sărbătorilor. Spectacolul m-a făcut să retrăiesc pentru câteva clipe vraja copilăriei.
O veste bună este că teatrul Momolino va veni cu un nou spectacol în Brașov, anul următor.Abia așteptăm să îi revedem.

Text de Eliza Biro

Credit foto: DarkRoomStudio

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.

2 comentarii on "Ce învață copiii dintr-un spectacol de teatru"

  1. Pingback: Ziua în care a fugit somnul - SuntPitic - Blog de Parenting

  2. Pingback: Milina aduce primăvara-teatru pentru copii - SuntPitic - Blog de Parenting

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *