Astăzi, pentru provocarea de vineri, am ales să vă împărtășesc câteva gânduri despre o carte care pe mine m-a ajutat mult .
Mi-am propus ca anul acesta să citesc cel puțin câte o carte pe lună din diverse domenii. Am reușit să finalizez prima carte. O recomand celor care simt că au prea multe gânduri și ar dori, uneori, să aibă o telcomandă care le oprește. Celor care doresc să își odihnească mintea și să atragă fericirea în viața lor.
„Bucuria de a trăi” este scrisă de un călugăr budist, considerat a fi „cel mai fericit om din lume”. Cartea îmbină misticismul budismului cu științele occidentale pentru a oferi oamenilor o viață plină de sens, de bucurii și de satisfacții. Atunci când mintea umană este pradă convingerilor limitative, fiecare experiență, chiar dacă este fericită sau nefericită, e mărginită de un fel de sentiment de limitare. Acel „dar” din viața noastră care ne umbrește fiecare clipă de bucrie. „A fost frumos în concediu, dar….” „Îmi place noul job, dar…”
O altă problemă a minților noastre este că nu se pot odihni niodată. Mereu în capul nostru este un fel de zumzet, de agitație. Rinpoche o numește această „conștiență mentală agitată, nedresată” „maimuța înnebunită”, El consideră că oamenii dețin această capacitate de a calma „maimuța înnebunită” prin concentrarea atenției asupra unuia din cele cinci simțuri. Oferă apoi mai multe sugestii de meditație, care ne ajută să ne liniștim mintea și sufletul. Ne învață cum să nu ne lăsăm pradă gândurilor și cum să ne bucurăm de trăirea prezentului.
Fiecare poate alege ce formă de meditație i se potrivește pentru a lucra cu gândurile și cu sentimentele sale. Prin cultivarea gândurilor pozitive, cum ar fi cele legate de dragoste și compasiune, putem să atingem claritatea minții. Prin trasformarea capacității noastre mintale limitate într-o libertate infinită, ființa umană poate ajunge la adevărata fericire.
Aceasta este o carte care se citește, se simte și se pune în practică. 15-20 de minute pe zi, în singurătate, cu propria minte, pot face minuni. Nu numai că mintea devine mai odihnită, dar și activitatea neuronală din zona care se presupune că are legătură cu fericirea, se intensifică.
Citiți această carte, vă va oferi multe răspunsuri despre nebuloasele minții omenești.
Vă reamintesc că, în cadrul Provocării de vineri, vă invit, dragi mămici, să faceți ceva pentru voi, pentru a vă îmbunătăți viața, relația cu copiii sau cu partenerul. Este așa de important să ne simțim bine în pielea noastră, să facem lucruri și pentru noi fără a simți vină. Mai multe articole din această categorie, puteți citit aici.
Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole, urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.