Avantajele cunoașterii sexului bebelușului

0

Prietena mea cea mai bună nu a dorit să știe ce sex va avea primul său copil până la naștere. A dorit să fie o surpriză pentru toată lumea. Cunoașterea sexului bebelușului înainte de a se naște creează anumite controverse în rândul viitoarelor mămici. Multe dintre acestea nu doresc să afle dacă bebelușul care le va lumina viața este băiețel sau fetiță. Ele consideră că în acest fel surpriza va fi mai mare și fericirea va crește atunci când vor face cunoștință cu bebelușul mult așteptat. Pe de altă parte, majoritatea femeilor doresc să se bucure de avantajele cunoașterii sexului viitorului lor copil.

Ce avantaje are cunoașterea sexului bebelușului înainte de naștere

În primul rând,  părinții pot pregăti camera bebelușului și pot cumpăra hăinuțele în funcție de sexul acestuia. În  al doilea rând, aceștia se pot concentra pe nume de băiețel sau de fetiță. Un alt beneficiu este că se pot pregăti psihologic pentru a crește și educa un copil în funcție de particularitățile sexului acestuia. De asemenea, dacă părinții mai au acasă un copil, îl pot pregăti pe acesta în vederea venirii unei surioare sau a unui frățior. În plus, mama își va imagina cum va arăta băiețelul sau fetița sa, creând cu bebelușul o legătură mai puternică încă de când acesta se află în spațiul intrauterin. Mama îi va vorbi și îi va transmite astfel toată iubirea sa.

Un copil este un dar, indiferent dacă este fată sau băiat. Mama nu trebuie să se lase influențată de dorința de  a fi fată sau băiat, pentru a nu-i transmite copilului alte emoții, în afară de acelea de a se simți iubit, dorit și așteptat cu multă nerăbdare.

Orice alegere ar lua un cuplu referitor la aflarea sexului viitorului lor bebeluș, nașterea acestuia reprezintă o minune în viața unei familii, un eveniment fericit și, totdată, un eveniment înălțător.

About The Author