Din nou despre cărți Usborne

1

După ce am citit și recitit Lift-the-flap- Colours  Peep inside animal homes și a venit și rândul ultimelor două cărți My firts word book și Fat cat on a mat and other tales, de la editura Usborne, primite de la Ioana Budușan. Așa cum îi spune și numele, cartea este perfectă pentru îmbogățirea vocabularului copiilor și pentru primul contact cu limba engleză.

Prin asocierea dintre imagini și cuvinte, copilul înțelege și reține mult mai ușor cuvintele noi, fiind stimulat auditiv și vizual.

Îmi place mult faptul că este bine structurată, pe teme familiare micuților: animalele, familia, alimente și băuturi, casa, corpul omenesc, vestimentația, vacanța de vară, acțiuni (ce pot face), la fermă, mijloace de transport, ora de culcare, culorile, cifrele.

IMG_0749 2015-07-20 12.54.51

IMG_0753 IMG_0755

 

 

Piticului meu îi plac în mod special paginile cu vacanța de vară și cea cu vehiculele.

2015-07-20 12.55.08  IMG_0754

Suplimentar, îi mai pun întrebări legate de culori, de sunete, de preferințele lui, de mediul de viață al animalelor cunoscute, de acțiunile pe care le face el și cei apropiați lui etc.Fiecare carte poate fi un punct de pornire pentru a ne cunoaște mai bine copilul, pentru a comunica eficient cu acesta.

Așa cum ne-au obișnuit deja cărțile Usborne, ilustrațiile și culorile sunt frumoase și atractive.

Următoarea carte care ne-a captivat este Fat cat on a mat and other tales, de Phil Roxbee si Stephen  Cartwright. Pentru că piciul meu e pasionat de pisici, s-a bucurat să-i citesc din această carte, deși este pentru copii puțin mai mari, care au deja noțiuni de limba engleză.

IMG_0756

Este o carte fonică, care conține douăsprezece povestiri hazlii și este însoțită și de un CD. Îi ajută pe copii să recunoască distinct sunetele sau fonemele care alcătuiesc cuvintele. Familiarizarea lor cu aceste sunete îi determine să capete încredere în ei să citească cuvintele necunoscute. Textul simplu, cu rime în firul povestirii, cu cuvinte simple, cu expresii uzuale îi încurajează să citească, fiind o carte perfectă pentru dezvoltarea abilităților de citire în limba engleză a copilului. Noi mai avem destul de mulți pași până în acel moment așa că momentan ne delectăm cu imaginile, cu întâmplările haioase ale personajelor, traduse în limba română. De aceea îmi plac atât de mult cărțile Usborne, pot avea atâtea întrebuințări și pot ajuta copilul să se dezvolte pe atât de multe planuri! Reprezintă o investiție pe termen lung, deoarece se poate reveni la ele în diferite etape ale dezvoltării intelectuale ale copiilor.

În plus aspectul grafic desăvârșit, imprimarea pe hârtie lucioasă de foarte bună calitate, paginile care pot fi desfășurate, lungindu-se pentru a continua povestea, toate fac ca această carte să devină irezistibilă pentru copiii pasionați de cărți.

IMG_0757   IMG_0758

IMG_0759  IMG_0761

Ce-aș mai putea adăuga decât faptul că regret că nu am avut parte de asemenea cărți în copilăria mea, cu siguranță m-ar fi ajutat să mă împrietenesc mai repede și mai bine cu limba engleză, dar în același timp mă simt norocoasă că le-am descoperit acum, când fiul meu este încă mic și-i pot bune bazele unei bune educații.

Vă invit să descoperiți și alte titluri prețioase de la editura Usborne, mai ales că este sezonul reducerilor de vară.

SummerSale2

About The Author

Un comentariu on "Din nou despre cărți Usborne"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *