The Crush Series- cărți educative pentru copii

0

Copiii mei numără în engleză. Mă întreabă cuvinte în engleză. Mai ales Eric își dorește să învețe să citească în această limbă. Mai e drum lung până acolo și, deocamdată, se bucură să îi citim noi. Așa că biblioteca copiilor a adunat deja câteva cărți în limba engleză. Printre acestea, de curând, și-au găsit locul și două cărți din colecția „The Cruh”. Când le-au primit, copiii și le-au împărțit repede. Unul și-a luat cartea cu maimuța, „Monkey Crush”, celălalt cu broasca, „Frog Crush”. Prima dată când le-am văzut, m-am gândit că mai citim ceva nou în engleză. Apoi, căutând informații despre autor, am descoperit o poveste care m-a impresionat.

Cine  este autorul „The Crush Series”?

Ian Worboys este CEO al unei mari companii din Europa, autor și părinte. Robert, unul dintre cei patru copii ai săi, a murit în somn la vârsta de 27 de ani. În amintirea sa, Ian Worboys a publicat versurile pe care le-a scris când copiii săi erau mici. Publicarea acestor cărți se regăsește pe lista de dorințe pe care Ian a scris-o după moartea fiului său, ca o promisiune care trebuie împlinită. Omul de afeceri a înființat și o organizație caritabilă în memoria fiului său, The Robbie Bobby Foundation. 10% din profitul obținut din vânzarea cărţilor merge către această organizație, bani care îi ajută pe cei care se confruntă cu probleme de sănătate, afecțiuni mintale sau emoționale, dar și tineri sportivi, fiul pe care l-a pierdut fiind sportiv la rândul său.

Ce conține„The Crush Series”

„The Crush Series” conține povești educative, în versuri. Ilustrațiile fermecătoare realizate de Silke Diehl te duc cu gândul la copilărie. Sunt amuzante, calde și ilustrează perfect aventurile unui grup de animale. Alături de text, transmit într-un mod jucăuș mesajele educative. Copiii învață despre consecințele acțiunilor lor. Și dacă le citiți și pe mai multe voci, imitând mimica personajelor, distracția este garantată! Iar la sfârșit puteți să cântați și cântecelul din fiecare carte.

Ambele cărți din colecție,  „Frog Crush” și „Monkey Crush”, ne arată că în viață pot apărea mai multe situații neprevăzute. Cărțile au ca protagoniști, prima o broască, iar cea de-a doua, o maimuță.

Sunt două povești despre cum unele situații dau naștere altora, iar acțiunile mici au uneori o influență mare în viețile noastre.

Nu vă voi dezvălui intriga, deoarece nu vreau să vă răpesc plăcerea de a decoperi singuri povestea. Ce vă pot spune este că, pe parcursul poveștii, vă va însoți umorul și tonul optimist al autorului !

Dacă și voi aveți copii pasionați de limba engleză, atunci „The Crush Series” este o alegere potrivită! Le puteți cumpăra de pe site-ul: https://shop.thecrushseries.com/.

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

Alte recomandări de cărți pentru copii:

https://suntpitic.ro/6-carti-care-ii-ajuta-pe-parinti-sa-le-vorbeasca-copiilor-despre-sex/

6 cărți care îi ajută pe părinți să le vorbească copiilor despre sex

https://suntpitic.ro/carti-tematice-pentru-copii/

Cărți recomandate pentru copii între 1-5 ani

 

 

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.