Târgul de Crăciun de la Sibiu și Castelul Zânelor

0

Pe bilețelul din buzunărașul cu numărul 3, din calendarul nostru de Advent, am trecut excursie la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

Ne-am gândit, însă, să profităm de zilele libere și să ne sărbătorin ziua de nume, eu și soțul, printr-o excursie. Așadar, am început activitățile dedicate lunii decembrie cu o zi mai repede, pe 30 noiembrie.

Nu ne-am făcut planuri, am așteptat dimineața să vedem cum va fi vremea, ca și în cazul ultimei excursii, la Praid.

Castelul de lut din Valea Zânelor

Am pornit în jur de 10.00 din Brașov, iar la ora 12.00 am ajuns la primul obiectiv pe lista noastră Castelul de lut din Valea Zânelor, aflat la doar 40 de kilometri de Sibiu. Intrarea este de 5 lei pentru adulți, iar copiii până în trei ani beneficiază de gratuitate.

Ajunși acolo, parcă am pășit pe un tărâm de basme. Acest castel are o formă neobișnuită, ce pare să fi fost construit de hobiți. Este realizat doar din materiale naturale. Priveliștea este fantastică. Cred că vara este minunat să te relaxezi în curtea castelului, pe malul râului. Acum bătea puțin vântul, iar vremea nu te îmbia prea mult la stat afară. Cu toate astea, am admirat împrejurimile, ne-am urcat în turnulețe. Luminițele și decorațiunile de sărbători amplificau imaginea de colț desprins din poveste.

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Ne-am continuat drumul apoi către Sibiu. Tocmai bine că cei mici au adormit în mașină. Am mers apoi să luăm masa la un restaurant în Sibiu. Ni s-a recomandat Kulinarium și, într-adevăr, mâncarea a fost gustoasă. Ne-am plimbat apoi prin centru, iar când s-a întunecat puțin, am mers la Târgul de Crăciun. Arome de vin fiert, de scorțișoară și de turtă dulce pluteau în aer. Proiecțiile de iarnă, ce dansau pe clădirile ce străjuiesc Târgul, te introduc parcă într-o lume magică. Caruselul, trenulețul te transportă pentru puțin timp în universul copilăriei.

Din păcate, nu ne-am putut bucura din plin de atmosfera de sărbătoare, căci, deși era doar ora 17.00, târgul era foarte animat. Aglomerația la fiecare pas, stimuli diverși de la toate tarabele au agitat copiii peste măsură. O tarabă ne-a atras în mod deosebit atenția prin niște adevărate bijuterii de ciocolată. Aveau tot felul de unelte, șuruburi, perfect șlefuite…din ciocolată. Am ales de aici cadoul perfect pentru bunicul.

După ce Alma a ales caruselul, iar Eric trenulețul, am mai cumpărat ceva dulce și am pornit înapoi spre casă. Ne doream să îi ducem pe copii și la muzeul de istorie, dar nu am reușit. Vom reveni la vară, când vremea ne va permite să petrecem mult timp afară și să vizităm mai multe muzee. Sibiul este un oraș cu un farmec deosebit și o anumită magie, indiferent de anotimp.

Excursia a fost un prilej minunat să petrecem timpul cu toții, să deschidem lista activităților pentru luna decembrie și să intram în atmosfera specială de sărbători.

Voi ce târguri minunate de Crăciun ați vizitat?

Text de Eliza Biro

 

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.