SuperTeach, evenimentul care schimbă mentalități, ajunge din nou la Brașov

0
SupeTeach

Să fii profesor nu este ușor. Nu este ușor, pentru că un profesor lucrează cu omuleți în formare, cu mintea fragedă, pe care vorbele, comportamentul său îi pot marca pentru toată viața. În bine sau în rău. Un profesor știe că el poate influența, într-o mai mică sau mai mare măsură, destinul unui copil. Sunt multe obstacole însă pe care un profesor trebuie să le depășească. Cu toate acestea, satisfacția acestei meserii este enormă. Strălucirea din ochii unui copil este neprețuită. Relația care se construiește în timp cu copiii este atât de valoroasă.

Profesorii au nevoie de o comunitate în care să nu se simtă singuri, unde să găsească suport și inspirație. O astfel de comunitate care schimbă mentalități în educație este SuperTeach.

Ce este SuperTeach?

SuperTeach este un proiect lansat la inițiativa Romanian Business Leaders, împreună cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale. Pornit în 2017, acesta a debutat sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație profesorilor care știu că schimbarea sistemului educațional începe cu ei înșiși și care își doresc să descopere măreția din fiecare copil.

În acest moment, proiectul SuperTeach are trei etape:

●      Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.

●      Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație (MDIE), un curs specializat unic aparținând Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.

●      Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli

Până în prezent au fost organizate 19 conferințe la care au participat peste 9.400 de profesori din toată țara. 25 de profesori au devenit facilitatori ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație și alți 225 de profesori au beneficiat de acest training și îl aplică la clase.

SuperTeach își propune ca în 4 ani să inspire prin conferințe peste 50.000 de profesori, să trainuiască 20.000 de profesori și să dezvolte comunități în toate județele țării, având în fiecare județ 3 facilitatori în MDIE.

Ce se întâmplă la Conferințele SuperTeach?

Conferințele SuperTeach sunt evenimente destinate atât profesorilor, cât și persoanelor interesate de educație. Acestea au o parte alocată discuțiilor și discursurilor – susținute de profesori, antreprenori, specialiști în educație și una destinată atelierelor practice, unde profesorii pun în aplicare conceptele abordate de către invitați.

Conferința SuperTeach Brașov

Va avea loc în data de 22 februarie, unde sunt așteptați aproximativ 400 de participanți.

Printre speakerii invitați la conferință se numără:

●               Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group

●               Felix Tătaru – Președinte GMP Group și fondator Itsy Bitsy FM

●               Cristina Gheorghe – Fondatoarea Institutului Dezvoltării Personale

●               Alexandru Ghiță – Fondatorul Grupului Educativa

●               Părintele Constantin Necula – preot, conferențiar universitar la Facultatea de Teologie SF. ANDREI ȘAGUNA din Sibiu

●               Elena Lotrean – Fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu

●               Carmen Ion – Profesor limba și literatura română la Colegiul Național Pedagogic SPIRU HARET Focșani

●               Carmina Vakulovski – profesor, fondator al revistei TIUK! și administrator al grupului Partners și Aspire Teachers Alumni

●               Cornelia Melcu – învățătoare și ambasador eTwinning, Scientix și consul ESERO România

●               Claudia Badiu – învățătoare la școala gimnazială IOAN BOB Cluj-Napoca și membră Aspire Teachers

●               Laura Piroș – învățătoare la școala gimnazială nr 6 IACOB MUREȘANU Brașov

●               Violeta Nedelcu – profesor limba și literatura română și absolventă Aspire Teachers

●               Ovidiu Bădescu, Ana Maria Bostan, Claudia Cârstocea, Andra Elena Farca, Ana Stoica,

Florina Zecheru, Diana Brătucu, Irina Vasile – profesori formatori SuperTeach

Tematici abordate

●               Mentalitatea Deschisă în Educație – ce înseamnă, cum poate fi aplicată

●               Învățarea în școlaritatea mică – specific, resurse, idei

●               Starea de bine a profesorului – tehnici prin care putem găsi echilibrul interior atât la școală, cât și acasă

●               Educație cu tehnologie – când, cum și ce alegem când predăm cu ajutorul tehnologiei?

●               Imaginația și arhitectura învățării – tehnici de dezvoltare

●               Parteneri în educație – cum încheiem acorduri, exemple de bune practici

●               Predă în România. Lecții din Finlanda – metode de predare din modelul finlandez și aplicabilitatea lor în sistemul educațional românesc

Programul conferinței

·      08.30 – 09.30 – primire invitați

·      09.30 – 11.45 – discursuri speakeri

·      11.45 – 12.15 – pauză cafea

·      12.15 – 13.00 – discursuri speakeri

·      13.00 – 14.00 – pauză prânz

·      14.00 – 16.00 – sesiuni ateliere practice

·      16.00 – 16.30 – pauză cafea

·      16.30 – 17.30 – discursuri speakeri

Așadar, fie că sunteți profesori, specialiști în educație sau părinți, puneți data de 22 februarie în agendă și înscrieți-vă la acest eveniment cât mai repde, deoarece sunt locuri limitate care se epuizează repede.

Prețuri bilete SuperTeach Brașov

Profesorii sunt invitați să opteze pentru biletele dedicate, Bilet acces PROFESOR, având prețul de 84 lei+TVA, bilete care beneficiază de o reducere de 50% față de biletele acces general, oferind aceleași facilități (acces conferință, acces 1 atelier, pauze de cafea și prânz, pachet cu materiale promoționale SuperTeach).

Dacă veniți la conferință alături de cel puțin un coleg, vezi beneficia de prețul special de 63 lei +TVA/pers.

Biletele acces GENERAL costă 130,00 lei și sunt recomandate tuturor persoanelor care doresc să participe la conferință însă nu sunt cadre didactice. Prețurile afișate nu includ 19% TVA, aceasta fiind calculată înainte de finalizarea comenzii.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și pentru înscrieri, vizitați pagina SuperTeach

Dacă v-a plăcut acest articol și dacă îl considerați util, m-aș bucura dacă l-ați aprecia cu un like sau dacă l-ați distribui mai departe. Pentru ultimele articole urmăriți pagina mea de Facebook sau de Instagram.

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.