Seminar gratuit pentru viitorii părinți la Școala Părinților Responsabili

0

Cele două liniuțe de pe testul de sarcină scriu o nouă poveste pentru viitorii părinți. Această veste aduce multă emoție, bucurie, dar și dileme, incertitudini și anxietăți. Mai ales viitoarea mamă se poate simți copleșită de multitudinea de informații din care trebuie să aleagă. Multe mame se lasă influențate de factori externi și, din lipsă de informație corectă și actualizată, recurg la a face cezariană fără a avea indicații medicale sau la a renunța prea ușor la alăptare, darul cel mai de preț făcut copilului. Pentru a lua cele mai bune decizii pentru copil, este bine ca părinții să participe la cursuri care le vor simplifica viața și îi vor ajuta să ofere cel mai bun start în viață copilului lor.

Un astfel de proiect, util viitorilor părinți, este Naşte Natural (www.nastenatural.ro), un proiect care încurajează viitoarele mame să se informeze despre naşterea naturală, organizează în această vară cel mai mare seminar gratuit pentru viitori părinţi. Şcoala Părinţilor Responsabili se va desfășura vineri, pe 16 iunie, între orele 14.30-20.00, la Crown Cişmigiu Bucureşti, şi viitorii părinți vor beneficia de sfaturi oferite de cel mai bine pregătiţi specialişti în domeniu.

Şcoala Părinţilor Responsabili se doreşte a fi acel start al viitorilor părinți către noua lume frumoasă care se va modela pentru ei. Este ajutorul oferit de către echipa Naște Natural pentru o generație de părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este informaţia de care aceștia au nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care îi aşteaptă. Vor descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni. În această misiune vor avea alături cel mai bine pregătiti specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare, pediatrie, psihologie şi nutriţie.

Mai mult, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diplomă care să ateste participarea lor la cursuri de puericultură, în baza căreia vor putea obține de la medicul de familie adeverința necesară pentru a primi 10 zile în plus la concediu.

 Ce trebuie să știi

Participarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

Când? Vineri, 16 iunie 2017. De la ora 14.30 la ora 20.00

Unde? Crown Cișmigiu – str. Ioan Zalomit nr. 6, sector 1, București

Cine va lua cuvântul?

Moderator: Anca Serea jurnalist, prezentatoare, model, și, cel mai important, mamă a 5 copii minunați, toți născuți pe cale naturală

Dr. Magdalena Dorobanțu – Medic primar obstetrica ginecologie

Dr. Mirela Stocklosa Medic specialist pediatru

Dr. Emel Nuraltay Medic specialist obstetrică-ginecologie, șef secție obstetrică spitalul Sanador

Vasile Tudor – Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Roxana Stoica Psihoterapeut

Delia Rus – Consultant sanatate gravide si mame Active Center

Irina Ţenovici Blogger, owner la HappyFriday, o mama care si-a facut curaj sa vina sa ne povesteasca despre nasterea ei naturala

Eugenia Dobrescu Consultant in lactatie certificat IBCLC, Tehnician Nutritionist, owner Mamagazin.ro

Program si tematică Școala Părinților Responsabili

Capitolul 1 – NAȘTERE NATURALĂ – 14.30-15.45

Dr. Emel Nuraltay – Nașterea naturală și beneficiile ei

Delia Rus – Cele mai bune sfaturi și exerciții pentru o naștere naturală

PAUZĂ

Capitolul 2 – NAȘTERE USOARĂ – 16.00-17.30

Dr. Magdalena Dorobanțu – Mituri și adevăruri în nașterea naturală: dureri, analgezii și anestezii

Irina Ţenovici – Am născut natural, povestea mea pentru povestea ta

Vasile Tudor – Despre analgezia inhalatorie și utilizarea ei în nașterea naturală

PAUZA DE MASĂ

Capitolul 3 – BEBELUŞUL, MAMA şi TATA – 18.00-20.00

Psihoterapeut Roxana Stoica – Fricile mămicilor la naștere și la apariția bebelușului. Tati, ai grijă de mami!

Eugenia Dobrescu – Sfaturi pentru o alăptare usoară. Alimentaţia mămicii. Rolul tatălui.

Dr. Mirela Stocklosa – Prima lună acasă: 10 întrebări despre îngrijirea bebelușului (buricul, plânsul, icter, colici, baia, sughiț, scaunul, vaccinurile, dermatita, produsele cosmetice)

TOMBOLA

Tombola se va desfășura la sfârșitul evenimentului.

Câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți dintre persoanele prezente la eveniment, în urma completării unui formular.

Premii

Un carucior

O sedinta foto profesionala de maternitate by Sebastian Purice

Un cos auto

O pompa de san electrica

Un marsupiu

Informaţii detaliate şi înscrierile se fac aici: www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/

Ultimul seminar, care a avut loc in toamna lui 2016 a dovedit că există un interes ridicat al viitorilor părinți către informare corectă. „Numărul impresionant de tineri viitori părinţi care au participat la acest seminar, a demonstrat că există deja o nouă generaţie de părinţi care devine majoritară şi care îşi va creşte copiii cu multă responsabilitate. Nu pot decât să mă bucur, pentru că dorinţa noastră, a echipei Naşte Natural este să reuşim, prin informare corectă şi prin susţinerea viitoarelor mame, să depăşim percepţia românească ce vede naşterea ca pe un act medical. Ne dorim să aducem schimbări importante, încet, dar sigur, şi vom reuşi numai înconjuraţi şi susţinuţi de părinţi precum cei prezenţi aici, interesaţi de informaţie şi de drepturile lor şi ale copiilor lor.” Gabriela Paladi, project manager Naşte Natural.

Prezentarea video a primului seminar dedicat viitorilor părinți:

Fotografii de la ultimul seminar dedicat viitorilor părinți:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1140591875976726.1073741830.764160460286538&type=1&l=74d791994e

About The Author

Sunt Eliza Biro, creator de conținut, profesor, Instructor de Aware Parenting, mămica a doi pitici năzdrăvani care mă inspiră și mă provoacă să evoluez zi de zi.