Selfie in oglinda

0

Cand femeia devine mama, se lanseaza in 21 noiembrie la Gaudeamus.

Raluca Marchis revine la Targul international de carte Gaudeamus din Bucuresti pentru adoua oara. Vineri, 21 noiembrie 2014 ora 18:00, la standul Editurii Herald, se va lansa Selfie in oglinda. Cand femeia devine mama, cel de-al treilea volum semnat de autoarea clujeanca.

Raluca Marchis doreste sa imbogateasca bibliografia dedicata mamelor, oferind prin cartea sa un text care sa raspunda limpede la intrebarea Ce simte o mama? Toată lumea vrea să o sfătuiască pe această mamă universală ce si cum să facă pentru copilul ei, dar nimeni nu îi poate traduce sentimentele care o incearca. Selfie in oglinda. Cand femeia devine mama este in totalitate adaptarea trairilor intense care le incearca pe mame dintotdeauna, o carte in care sa se regaseasca frumoase si complete.

Povestea acestei carti susţine teoria diversităţii spiritului matern, care îşi creează laturi cu totul noi sau şi le trezeşte pe cele demult adormite, pentru a face fata provocarilor. „Devenind mamă, femeia îşi dezvoltă autodidact abilitatea de a jongla cu sine, pentru a se adapta permanent situaţiilor cu care se confrunta crescandu-si copiii. Spre deosebire de majoritatea cartilor despre maternitate de pe piata, nu este manual de bune practici, ci mai degraba o definitie in mai multi termeni a mamei: ghid, copil, scut, natura si maror al propriilor copii”, afirma scriitoarea.

Sanda Watt, editoarea volumului de autofictiune, recomanda: „Un text a-feminist, in care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, Selfie in oglinda reinstaureaza statutul de cool al feminitatii simple, neinzorzonate mediatic sau ideologic.O carte pentru initiati sau, mai bine spus, initiate, Selfie in oglinda, nu este totusi o lectura dedicata exclusiv mamelor. Dimpotriva, daca vreti sa stiti unde si-a pierdut capul o proaspata mama, aceasta carte va ofera cel mai fidel gps.”

Raluca Marchis, autoare clujeanca, originara din Pitesti, a debutat in spatiul literar romanesc in 2007. Cartile sale se adreseaza, fiecare in parte, unor categorii sociale foarte bine definite. Mai intai le–a scris adolescentilor despre toate frământările și căutările de sine, in “Orașul din viața mea” (2007). Cu romanul “Corporatistul”(2012) dezvaluie dedesubturile companiilor multinationale, punctand prin experienta si fictiune intreaga intriga corporatista. In “Selfie in oglinda. Cand femeia devine mama” Raluca Marchis provoaca femeile, si mamele in particular, sa isi exploreze sentimentele si sa si le accepte ca fiind umane si firesti.

About The Author

Niciun comentariu on "Selfie in oglinda"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *