Săptămâna a 7-a de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna a 7-a  de sarcină

În săptămâna a șaptea de sarcină, încă nu se vede că sunteți însărcinată, deoarece dimensiunile embrionului nu le depășesc pe cele ale unui bob mic de strugure, având aproximativ 2 cm. Capul este tot supradimensionat și este aplecat către torace. Încep să se traseze trăsăturile feței. Ochii se află pe părțile laterale ale capului, fiind încă închiși. Membrele superioare și inferioare se văd clar. Inima este activă în această perioadă și începe să pompeze sângele prin corpul fătului. În acest moment, embrionul are plămâni, intestin, ficat, rinichi și organe genitale interne, dar acestea nu sunt încă formate complet. Fătul plutește în lichidul amniotic, face mișcări fine, începând să aibă reflexe. Cordonul ombilical este în plină dezvoltare, permițându-i bebelușului să se miște în voie.

Prin ce schimbări trece corpul dumneavostră în săptămâna a 7-a de sarcină

Corpul dumneavostră trece în continuare prin transformări imperceptibile pentru cei din jurul dumneavoastră. Stările de vomă și lipsa poftei de mâncare vă pot face să pierdeți în greutate. Organismul se adaptează la noua situație, de aceea vă puteți simți în continuare fără poftă de viață, epuizată, vă puteți confrunta cu stări de amețeală și cu dorința de a dormi în continuu. Anumite alimente vă dezgustă acum, chiar dacă înainte le consumați cu plăcere. La nivelul sânilor, veți simți o sensibilitate crescută, iar sfârcurile devin mai proeminente și își schimbă culoarea.

Ce trebuie să faceți în săptămâna a 7-a de sarcină

Pentru a ameliora starea de rău de dimineață, încercați să nu vă ridicați brusc din pat și să aveți la îndemână niște bicuiți. Mesele ar trebui să fie regulate și să nu consumați mâncare multă, grea, condimentată. Fructele și legumele sunt foarte indicate în această perioadă, la fel ca și odihna și somnul. Există și situații mai grave, în care grețurile sunt atât de pueternice încât se poate ajunge la perfuzii pentru a se restabili echilibrul corpului.

Gândiți pozitiv, mai este puțin și toate aceste strări dezagreabile vă vor părăsi în curând. În plus trebuie să vă simțiți binecuvântată, deoarece o nouă viață prinde contur în interiorul dumneavoastră.

 

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna a 7-a de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *