Dezvoltarea bebelușului în săptămâna a 6-a de sarcină
În săptămâna a șasea de sarcină probabil că ați făcut deja o vizită la medicul ginecolog care v-a confirmat sarcina. Dacă nu ați luat până acum acid folic, este momentul să începeți.
În această săptămână, embrionul a ajuns la dimensiunile unui bob de mazăre. Capul pare supradimensionat în comparație cu restul corpului. Ochii și urechile se conturează, iar aparatul digestiv devine mai complex, dezvoltându-se stomacul și intestinele. De asemenea, dezvoltarea organelor este din ce în ce mai evidentă. În săptămâna a șasea, fătul are plămâni, ficat, pancreas și glanda tiroidă într-o formă rudimentară. Inima se divide în două camere și bate cu aproximativ 140 de bătăi pe minut. Sistemul de vase de sânge începe și el să se formeze. Chiar dacă embrionul începe să se miște, mișcările sale sunt imperceptibile încă de către mamă, care le va simți abia către sfârșitul trimestrului al doilea de sarcină și mai pregnant în ultimul trimestru.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavostră în săptămâna a 6-a de sarcină
Nu toate femeile percep simptomele unei sarcini. Puteți face parte dintre această categorie sau puteți acuza grețuri matinale, stări de amețeală, epuizare, oboseală, crampe și dureri abdominale etc. S-ar putea ca stările de iritare și de neliniște să nu vă dea pace. Puteți să vă confruntați de asemenea cu pofte deosebite sau cu lipsa poftei de mâncare. Puteți trece de la o stare emoțională la alta, simțindu-vă mult mai sensibilă din cauza nivelului crescut de hormoni. Totodată, sânii pot deveni mult mai sensibili la atingere.
Ce trebuie să faceți în săptămâna a 6-a de sarcină
În săptămâna a șasea de sarcină trebuie să beți foarte multe lichide, să evitați alcoolul, fumatul, medicamentele și să anunțați imediat medicul dacă durerile abdominale persistă sau dacă prezentați sângerări sau cheaguri de sânge. Este recomandat să vă suprevegheați cu strictețe dieta și să mâncați echilibrat și să vă mențineți un tonus bun. Este momentul efectuării primului set de analize necesare în sarcină, recomandat de medicul care vă monitorizează sarcina.
Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.
Niciun comentariu on "Săptămâna a 6-a de sarcină"