Săptămâna 40 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 40 de sarcină
Odiseea sarcinii a ajuns la final. Aceasta este săptămâna în care veți naște dacă marele eveniment nu a survenit încă. Există cazuri în care bebelușul mai așteaptă o săptămână sau două să se nască. În această săptămână, fătul are o greutate de aproximativ 3650 gr, iar o lungime de 52 cm. Cea mai mare parte din lanugo a dispărut. Este posibil să fie acoperit de vernix sau se poate să fi rămas numai câteva urme ale acestuia. În intestinele fătului se acumulează meconiul, o substanță închisă la culoare care se va elimina la primul scaun al copilului.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 40 de sarcină

În această săptămână vă simțiți destul de greoaie, iar centrul de greutate vi s-a schimbat. Sunteți stângace și așteptați cu nerăbdare momentul nașterii. Pielea e întinsă pe abdomen, ceea ce vă poate provoca mâncărimi. Colul uterin se înmoaie, pregătindu-se pentru naștere. Este dificil să găsiți o poziție confortabilă în care să dormiți. Este posibil ca mâinile să vă amorțească, de  aceea trebuie să vă schimbați poziția foarte des.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 40 de sarcină

În această săptămână puteți naște oricând. De aceea acum trebuie să vă odihniți și să vă bucurați de ultimele zile în care nu aveți încă grija micuțului. Nu fiți îngrijorată dacă nașterea nu survine la termen, deoarece data nașterii poate să difere cu până la două săptămâni față de data calculată.

Nu este bine să vă stresați sau să vă enervați în această perioadă. În curând veți fi copleșită de o bucurie fără margini, atunci când vă veți ține copilul în brațe. Veți uita atât neplăcerile sarcinii, cât și pe cele ale nașterii. Copilul va fi centrul universului și o nouă viață va începe în familia dumneavoastră.

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 40 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *