Săptămâna 37 de sarcină

0

Dezvoltarea bebelușului în săptămâna 37 de sarcină
În săptămâna treizeci și șapte de sarcină, fătul cântărește aproximativ 3200 gr și măsoară cam 51 cm. Dezvoltarea sa se apropie de final, din acest moment bebelușul putând oricând să se nască. După ce stratul de grăsime s-a depus, pielea nu mai este cutată, ci a căpătat un aspect rozaliu. Acum plămânii sunt capabili să funcționeze, micuțul fiind capabil să respire normal.
Prin ce schimbări trece corpul dumneavoastră în săptămâna 37 de sarcină

În această perioadă continuați să luați în greutate. Vă simțiți greoaie și epuizată. Simțiți nevoia de a dormi frecvent. Sânii devin mai grei, iar în unele cazuri este posibil să secrete colostru. Puteți simți o presiune în partea inferioară a abdomenului, datorită poziționării fătului cu capul în bazin. Partea bună este că respirați cu mai multă ușurință.

Medicul obstetrician va verifica stadiul actual al sarcinii, poziția fătului, colul uterin, cantitatea de lichid amniotic.

Ce trebuie să faceți în săptămâna 37 de sarcină

Drumul fătului în viața uterină se apropie de sfârșit. Emoțiile dumneavoastră și ale partenerului cresc, iar preocupările acestei perioade se îndreaptă în special pentru pregătire venirii pe lume a micuțului. Este posibil că așteptați cu nerăbdare să reveniți la o greutate normală, să vă mișcați cu mai multă ușurință. Comunicați cu partenerul dumneavoastră, împărțiți-vă sarcinile, planificați fiecare detaliu legat de casă, de naștere și de copil. Este bine să vă păstrați atitudinea pozitivă, să aveți grijă la regimul alimentar. Igiena personală este deosebit de importantă și în această săptămână. Continuați să faceți exercițiile Kegel. Hidratați-vă corespunzător, bând multă apă.  Faceți plimbări ușoare.

Bucurați-vă de această perioadă, deoarece în curând vă veți despărți de această stare de graviditate și veți intra într-o altă etapă a vieții cu alte provocări.

Notă: Fiecare sarcină are particularitățile sale, de aceea informațiile oferite sunt orientative. Pentru mai multe detalii consultați medicul specialist.

 

About The Author

Niciun comentariu on "Săptămâna 37 de sarcină"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *